Uitgelicht

  • De minister van Financiën, Timothy Geithner, zei afgelopen week dat in een voorstel van de Republikeinen om de begrotingsafgrond, de zogenoemde ’fiscal cliff’ te voorkomen het einde van de zogenoemde Bush belastingen voor inkomens boven de 250.000 dollar moet worden opgenomen. “There’s not going to be an agreement without rates going up”, aldus Geithner in een interview. “If they are going to force higher rates on virtually all Americans because they’re unwilling to let tax rates go up on 2 percent of Americans, then, I mean that’s the choice they’re going to have to make.” Lees meer hier.
  • De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, John Boehner, zei afgelopen week dat er geen enkele vooruitgang is bereikt en dat hij “flabbergested” was door het voorstel van het Witte Huis om de ‘fiscal cliff’ te voorkomen. “Right now I would say we’re nowhere. Period. We’re nowhere. We’ve put a serious offer on the table by putting revenues up there to try to get this question resolved, but the White House has responded with virtually nothing”, aldus Boehner tegenover “Fox News Sunday.” Boehner is ook boos op de minister van Financiën, Timothy Geithner, omdat hij volgens Boehner de Republikeinen niet serieus neemt. “I was flabbergasted. I looked at him and I said, ‘You can’t be serious.’ I’ve just never seen anything like it”, aldus Boehner. Lees meer hier.

boehner-story-top

  • De Republikeinse senator Lindsey Graham zei afgelopen week dat er geen akkoord komt over de begrotingsafgrond voor het eind van het jaar. “I think we’re going over the cliff”, aldus Graham. “It’s pretty clear to me they’ve made a political calculation”, aldus Graham tegenover het CBS programma “Face the Nation.” Graham noemde het voorstel van het Witte Huis “a joke.” Graham wil, net als andere Republikeinen best nadenken over belastingenverhogingen voor de allerrijksten, maar dit moet wel gepaard gaan met veranderingen (lees: bezuinigingen) op het gebied van Medicare, Medicaid en de sociale zekerheid. Lees meer hier.
  • Twee bronnen binnen de Democratische partij, zeiden afgelopen week tegenover CNN dat president Obama de afgevaardigde Debbie Wasserman Schultz zal vragen of ze voorzitster van de Democratic National Committee (DNC) wil blijven. De DNC beslist binnenkort wie de voorzitter wordt voor de komende twee jaar. Lees meer hier.

logo DNC

  • Een nieuwe landelijke peiling laat zien dat meer Amerikanen de schuld zullen geven aan de Republikeinen dan aan president Obama als de onderhandelingen om de begrotingsafgrond te voorkomen mislukken. Een peiling van Washington Post/Pew Research Center laat zien dat 49 procent van de Amerikanen denkt dat president Obama en de Republikeinen geen akkoord zullen sluiten. Lees meer hier.
  • Voormalig president George W. Bush, die in 2007 probeerde om immigratiehervorming door te voeren, zei afgelopen week dat immigranten een toegevoegde waarde hebben en een integraal onderdeel zijn van de “American way of life.” “Immigrants come with new skills and new ideas. They fill a critical gap in our labor market. They work hard for a chance at a better life”, aldus Bush tijdens een toespraak. Lees meer hier.
  • In een interview met Bloomberg News zei president Obama afgelopen week dat er “potential” is voor een akkoord is om de ‘fiscal cliff’ te voorkomen, maar dat het voorstel van John Boehner “still out of balance” is. “The issue right now that’s relevant is the acknowledgement that if we’re going to raise revenues that are sufficient to balance with very tough cuts that we’ve already made and the further reforms in entitlements that I’m prepared to make, that we’re going to have to see the rates on the top two percent go up and we’re not going to be able to get a deal without it”, aldus Obama. Lees meer hier.
  • Paul Ryan riep de Republikeinse partij op om met een vooruitkijkende visie te komen voor de toekomst. Ryan gaf toe dat hij en senator van Florida, Marco Rubio, worden gezien als potentiële Republikeinse presidentskandidaten in 2016. Lees meer hier.
  • Twee peilingen laten zien dat er steun is voor Hillary Clinton is als ze besluit in 2016 opnieuw een poging te doen om in het Witte Huis te komen. Zevenenvijftig procent van de ondervraagden in de peiling, die werd uitgevoerd door ABC News/Washington Post, zeiden dat ze Clinton zouden steunen, terwijl 37 procent tegen een tweede poging van Clinton is. Lees meer hier.

hillary-clinton1

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, Bezuinigingen, George W. Bush, Hillary Clinton, Immigratie, John Boehner, Marco Rubio, Medicare, Nieuws/Amerika/VS, Paul Ryan, Peilingen, Social Security, Staatsschuld en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.