Kort Nieuws

Lessen van Gingrich

Newt Gingrich weet als voormalig voorzitter van het Huis van Afgevaardigden wat het is gingrichcnnom te onderhandelen met een Democratische president over begrotingen, belastingen en bezuinigingen. Gingrich zei tegenover CNN dat de “if necessary, go over the cliff without a deal.” “I am frankly not at all encouraged by what I see and a little bit worried by it”, aldus Gingrich nu het er op lijkt dat de onderhandelingen muurvast zitten. Lees meer hier.

Puerto Rico 51ste staat?

Tijdens een referendum gaven meer dan 800.000 inwoners van Puerto Rico aan dat ze willen dat het eiland de 51ste staat van de Verenigde Staten wordt. Het Witte Huis roept nu het Congres op om te kijken of dit mogelijk is. “Congress should now study the results closely, and provide the people of Puerto Rico with a clear path forward that lays out the means by which Puerto Ricans themselves can determine their own status”, aldus persvoorlichter van het Witte Huis, Jay Carney, afgelopen week tegen journalisten. Lees meer hier.

DeMint stopt

De Republikeinse senator van South Carolina, Jim DeMint, stopt als senator om voorzitter te worden van de van de Heritage Foundation. “I honestly believe that I can do a lot more on the outside than I can on the inside”, aldus DeMint tegenover journalisten. Lees meer hier.

Obama’s steken kerstboom aan

Werkloosheid daalt

In de maand november daalde werkloosheid in Amerika en vonden meer mensen een baan. Er kwamen in november 146.000 banen bij en het werkloosheidspercentage daalde van 7,9 procent in oktober tot 7,7 procent in november, het laagste percentage in 4 jaar, aldus het ministerie van Werkgelegenheid. Lees meer hier.

Hooggerechtshof kijkt naar homohuwelijk

Het Hooggerechtshof heeft na lang wikken en wegen besloten het homohuwelijk te toetsen aan de Grondwet nadat twee staten het homohuwelijk wettelijk erkennen. Het Supreme Court To Rule On Obama Healthcare LawHooggerechtshof komt met de beslissing nadat 3 staten besloten het homohuwelijk wettelijk toe te staan. Het hof doet ook een uitspraak over de federale Defense of Marriage Act, beter bekend als DOMA, waarvan het Witte Huis eerder besloot het niet langer te verdedigen. Onder DOMA worden de federale rechten aan koppels van het hetzelfde geslacht geweigerd. In feite kan het Hooggerechtshof maar tot één conclusie komen en dat is dat het homohuwelijk constitutioneel is en dat DOMA discriminerend is. In de Amerikaanse Grondwet staat immers dat iedereen gelijk is en dat geldt dus ook voor homoseksuelen en lesbiennes. Lees meer hier.

Drie keer is scheepsrecht

De voormalige gouverneur van Florida, Charlie Crist, die als gouverneur Republikein was en meedeed als onafhankelijke kandidaat voor een zetel in de Senaat verstuurde afgelopen week een tweet dat hij nu een Democraat is. Crist plaatste een foto van hem op Twitter met het registratieformulier van de Democratische partij en schreef bij de foto: “Proud and honored to join the Democratic Party in the home of President @BarackObama!” Lees meer hier.

A9j3uhlCQAATwuc

Witte Huis op Pinterest

Het Witte Huis zit naast onder andere Facebook, Twitter nu ook op Pinterest. Onder de naam “Whitehouse44” gebruikt het Witte Huis het sociale platform. Gebruikers kunnen favoriete recepten, foto’s en projecten plaatsen en delen. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Belastingen, Bezuinigingen, Homohuwelijk, Kerst, Newt Gingrich, Nieuws/Amerika/VS, Puerto Rico, Staatsschuld en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.