Kort Nieuws

Rice trekt zich terug

De Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde naties, Susan Rice, besloot afgelopen week zich terug te treken als kandidaat om Hillary Clinton op te volgen als minister van Buitenlandse Zaken. De reden van Rice om zich terug te trekken is haar uitspraken over de aanslag op het Amerikaanse consulaat in Benghazi, Libië, die vooral op veel kritiek kon rekenen van de Republikeinenen. In een brief aan president Obama schreef Rice dat “the confirmation process would be lengthy, disruptive, and costly – to you and to our most pressing national and international priorities. That trade-off is simply not worth it to our country”, aldus Rice. Lees meer hier.

Flauwgevallen

De minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, heeft een hersenschudding nadat ze was flauwgevallen. Vanwege de hersenschudding zal Clinton niet door de commissie, de House Foreign Affairs Committee, worden gehoord over de aanslag op het Amerikaanse consulaat in Benghazi, Libië. Clinton viel flauw vanwege een buikvirus, aldus haar assistent. Lees meer hier.

Huckabee: “Gebrek aan geloof lijdt tot schietpartijen op scholen”

De voormalige gouverneur van Arkansas, Mike Huckabee, reageerde op de schietpartij op een basisschool in Newtown, Connecticut. Volgens Huckabee zorgt nieuwe wapenwetgeving mikehuckabeeer niet voor dat dit soort tragedies niet meer plaats vinden. Het feit dat er niet meer over geloof en religie wordt gediscussieerd in klaslokalen zorgt voor dit soort geweld. “We ask why there’s violence in our school but we’ve systematically removed God from our schools”, aldus Huckabee tegenover Fox News. “Should we be so surprised that schools have become such a place of carnage? Because we’ve made it a place where we don’t want to talk about eternity, life, what responsibility means, accountability”, aldus de voormalige gouverneur. Lees meer hier.

John Kerry volgt Hillary Clinton op

President Obama heeft besloten om senator van Massachusetts, John Kerry, voor te johnkerrydragen als de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken. Kerry volgt dan na de inauguratie van president Obama op 20 januari Hillary Clinton op. Nadat Susan Rice zich terug trok werd het al snel duidelijk dat Kerry de nieuwe minister zal worden. Kerry wordt door zowel Democraten als Republikeinen gerespecteerd en gesteund, dus zijn benoeming zal een formaliteit zijn. Lees meer hier.

 

Geen federale actie tegen staten die marihuana legaliseren

President Obama liet afgelopen week weten dat de federale overheid geen actie zal marijuanaplantondernemen tegen staten die het gebruik van drugs hebben gelegaliseerd. Volgens Obama heeft de overheid “bigger fish to fry” dan gebruikers van marihuana in Colorado en Washington te vervolgen. Obama zei in een interview met ABC News dat de vervolging van drugsgebruikers geen prioriteit is. “This is a tough problem, because Congress has not yet changed the law”, aldus Obama. “I head up the executive branch; we’re supposed to be carrying out laws. And so what we’re going to need to have is a conversation about, How do you reconcile a federal law that still says marijuana is a federal offense and state laws that say that it’s legal?” Lees meer hier.

Republikeinen bereidt tot hogere belastingen voor rijke Amerikanen

Er zit beweging bij de Republikeinen om de begrotingafgrond te voorkomen. De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, John Boehner, liet weten dat hij bereidt is om hogere belastingen voor de rijkste Amerikanen in het voorstel op te nemen om te zorgen dat de staatsschuld zo wordt terug gedrongen, aldus een bron tegenover CNN. De toenadering van Boehner kan er voor zorgen dat men iets gaat doen aan de gigantische staatsschuld en het begrotingtekort voor het eind van het jaar. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Begroting, Belastingen, Hillary Clinton, John Boehner, John Kerry, Libië, Mike Huckabee, Nieuws/Amerika/VS, Staatsschuld, Vuurwapens, Wapenwetgeving en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.