Uitgelicht

  • De Democratische senator van Californië, Dianne Feinstein, zei na de schietpartij op de Sandy Hook basisschool in Newtown, Connecticut, dat president Obama snel wetgeving heeft “to lead on” in het debat over wapenwetgeving. Feinstein zei dat ze een wet zal introduceren in de Senaat, dat zorgt voor een verbod op automatische vuurwapens. “We’ll be prepared to go, and I hope the nation will really help”, aldus Feinstein in het programma “Meet the Press” van NBC. Lees meer hier.
  • De gouverneur van South Carolina, Nikki Haley is “convinced…he was the right U.S. senator for our state and for our country”, nadat Haley Tim Scott benoemde als de opvolger van senator Jim DeMint. Haley zei dat de conservatieve Republikein “earned the seat.” Scott wordt de eerste African-American in de Senaat uit de staat sinds de Reconstruction die in 1865 na de Burgeroorlog begon. Lees meer hier.

Governor-Elect Nikki Haley Greets Voters In Lexington, South Carolina

  • Met nog minder dan twee weken tot het einde van het jaar is er nog steeds geen oplossing om de begrotingsafgrond te voorkomen en kan Amerika nog maar 63 miljard dollar lenen voor dat het maximale bedrag van 16.394 triljoen dollar wordt bereikt. De voorzitter van het Huis, John Boehner, heeft voorgesteld; om het schuldenplafond 1 jaar te verhogen om zo de ‘fiscal cliff’ te voorkomen, aldus CNN. Lees meer hier.
  • Een prominente Democraat, die gesteund wordt door de wapenlobbygroep, de National Rifle Association (NRA), zegt dat het tijd is voor strengere wapenwetgeving. “I believe every American has Second Amendment rights. The ability to hunt is part of our culture. I have an NRA rating of an ‘A,’ but enough is enough”, aldus senator van Virginia, Mark Warner. Lees meer hier.
  • Senator van Hawaï, Daniel Inouye, een veteraan die de Medal of Honor won voor zijn acties in de Tweede Wereldoorlog en al meer dan 50 jaar in de Senaat zat voor de staat Hawaï is op 88-jarige leeftijd overleden als gevolg van complicaties na een operatie. President Obama noemde Inouye “a true American hero.” Lees meer hier.
  • De roep om strengere wapenwetgeving na de schietpartij in Newtown wordt sterker, maar de gouverneur van Texas, Rick Perry, zei afgelopen week dat iedereen die een legaal vuurwapen heeft in Texas de mogelijkheid moet hebben om dit vuurwapen in het openbaar te dragen, ook in scholen. “In the state of Texas, with our concealed handgun license, if you have been duly backgrounded and trained and you are a concealed handgun license carrying individual, you should be able to carry your handgun anywhere in this state”, aldus Perry. Lees meer hier.

GOP Presidential Hopeful Rick Perry Further Outlines His Economic Plan

  • In het schaakspel rondom de ’fiscal cliff’ komen president Obama en de voorzitter van het Huis, John Boehner iets dichter bij elkaar, maar leden van beide partijen zijn ontevreden. Boehner kwam met een ‘Plan B’, maar dit werd door de Democraten meteen afgewezen. Lees meer hier.
  • Het tijdschrift TIME heeft president Obama uitgeroepen tot ‘Person of the Year.’ In 2008 riep TIME ook Obama uit tot Persoon van het Jaar.
  • Meer dan de helft van de Amerikanen zegt dat de Republikeinen meer moeten opgeven dan de Democraten om de problemen van Amerika, waaronder de begrotingsafgrond, op te lossen, aldus een nieuwe peiling. Een peiling van CNN/ORC International laat ook zien dat een kleine meerderheid van de Amerikanen de voorstellen en beleid van de Republikeinen te extreem vinden. Lees meer hier.
  • Het Huis van Afgevaardigden zal over het ‘Plan B’ stemmen, de Republikeinse oplossing om de ‘fiscal cliff’ te voorkomen, maar het Witte Huis heeft al gedreigd het plan te vetoën. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, Bezuinigingen, Democraten/Democratische partij/DNC, Huis van Afgevaardigden, John Boehner, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Perry, Staatsschuld, Vuurwapens, Wapenwetgeving en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.