Kort Nieuws

Amerikanen positief over Kerry

Een meerderheid van de Amerikanen is positief over senator John Kerry die Hillary Clinton zal opvolgen als minister van Buitenlandse Zaken, aldus een peiling. Een peiling van CNN/ORC International laat zien dat 57 procent van de ondervraagden vindt dat het goed voor Amerika is als Kerry minister van Buitenlandse Zaken wordt, terwijl 32 procent zegt dat de senator van Massachusetts slecht als minister zou zijn. Lees meer hier.

NRA: “Meer wapens”

De National Rifle Association (NRA) rouwt om de slachtoffers van de schietpartij op een basisschool in Connecticut. Maar de organisatie zegt dat de levens van kinderen in gevaar zijn omdat er geen wapens op scholen worden gedragen, aldus de plaatsvervangende directeur van de NRA, Wayne LaPierre. Tijdens de persconferentie van de NRA werd deze tot tweemaal toe onderbroken door demonstranten die anti-NRA leuzen riepen en een spandoek liet zien waar onder andere op stond: “NRA killing our kids.” Lees meer hier.

Verdeeldheid over wapenwetgeving

Voor de plaatsvervangende directeur van de National Rifle Association (NRA), Wayne NRALaPierre en andere voorstanders van wapens is de zaak duidelijk. De beste manier om te voorkomen dat kinderen slachtoffer worden van een schietpartij, zoals in Newtown is te zorgen dat elke school in Amerika “qualified armed security” heeft. Maar voor president Obama en veel Democraten en een kleine meerderheid van het Amerikaanse publiek is de oplossing strengere wapenwetgeving rondom semi-automatische wapens en een maximum aan patronen dat een persoon mag hebben. Dit moeten eerste stappen zijn om te zorgen dat het moeilijker wordt om vuurwapens aan te schaffen die elk jaar voor duizenden doden in Amerika zorgen. Lees meer hier.

Republikeinen: “Obama wil ons in de afgrond laten vallen”

De Republikeinen geloven dat president Obama Amerika in de begrotingsafgrond, de zogenoemde ‘fiscal cliff’, wil laten vallen voor politieke doeleinden. “I think he sees a political victory at the bottom of the cliff. He gets all this additional tax revenue for new programs. He gets to cut the military, which Democrats have been calling for for years and he gets to blame Republicans for it”, aldus de senator van Wyoming, John Barrasso, tegenover “Fox News Sunday.” Het Congres is met reces voor de kerstdagen en nog steeds is er geen akkoord over de begroting, belastingverhogingen en bezuinigingen. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Begroting, Belastingen, Bezuinigingen, John Kerry, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Staatsschuld, Vuurwapens, Wapenwetgeving en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.