Kort Nieuws

Goed nieuws voor Christie

De eerste peiling in New Jersey in 2013, waar dit jaar gouverneursverkiezingen zijn, is chrischristiegoed nieuws voor de huidige gouverneur Chris Christie. Bijna 75 procent van de inwoners van New Jersey is tevreden over Christie. Volgens een peiling van Fairleigh Dickinson University Public Mind zegt 73 procent van de kiezers dat ze tevreden zijn over hoe Christie zijn baan invult. Lees meer hier.

Sterren aanwezig bij inauguratie

Tijdens de inauguratie en de feesten rondom de inauguratie van president Obama zijn veel sterren aanwezig. Zangeres en poster Beyoncé Knowles zal het volkslied zingen tijdens de officiële inauguratie op 21 januari. In 2009 zong Beyoncé tijdens een concert in Washington de avond voor de eerste inauguratie van Obama. Beyoncé en haar man, rapper Jay-Z, hielpen Obama tijdens zijn herverkiezingscampagne om geld op te halen. Naast Beyoncé zijn er nog meer popsterren aanwezig. James Taylor en Kelly Clarkson zullen optreden. Taylor zal het nummer “America the Beautiful” zingen en Clarkson “My Country Tis of Thee.” Daarnaast zullen Katy Perry, John Legend, Stevie Wonder, Alicia Keys en Usher allemaal optreden tijdens de inauguratie feesten. Lees meer hier.

Wapenwetgeving een morele opgave

Vice-president Joe Biden beschreef het onderwerp om iets aan wapenwetgeving doen als een “moral issue.” Biden sprak met mensen die voor strengere regels zijn met overlevenden van schietpartijen. “When I think of all the tragedies that we have endured, I don’t think anything has touched the heart of the American people so profoundly as seeing those and learning of those young children not only being shot but riddled with bullets”, aldus Biden die refereerde aan de schietpartij op 14 december 2012 op een school in Newtown, Connecticut. Lees meer hier.

Guomo: “Het is genoeg”

Een verbod op aanvalswapens. Die oproep zie je nu in protesten en in televisiespotjes na gunshet bloedbad op een school in Newtown, Maar niet alleen protestgroepen roepen op tot een verbod. De gouverneur van New York, Andrew Cuomo, roept op tot strengere wapenwetgeving en dat kan een verandering betekenen. “Gun violence has been on a rampage as we know first hand and we know painfully. We must stop the madness, my friends”, aldus Cuomo tijdens zijn nieuwjaarstoespraak. “It has been enough.” Lees meer hier.

Inauguratie bijbels

President Obama zal tijdens zijn inauguratie de eed afleggen op drie verschillende bijbels. Het Presidential Inaugural Committee (PIC), de organisatie die de inauguratie organiseert heeft bekend gemaakt dat Obama de eed op 20 januari zal afleggen op de bijbel van de familie Robinson (Michelle Obama’s meisjesnaam is Robinson.) Op 21 januari tijdens de openbare plechtigheid zal Obama de eed afleggen op de bijbel van Abraham Lincoln, die hij ook bij zijn eerste inauguratie gebruikte, en de bijbel van Martin Luther King Jr. Het 20ste amendement zegt dat de inauguratie op 20 januari moet plaats vinden, maar als 20 januari op een zondag valt wordt de openbare inauguratie een dag later gehouden. Obama zal wel op 20 januari de eed in privésfeer afleggen. Lees meer hier.

NRA zet zich schrap

De National Rifle Association (NRA) zet zich schrap nu het er op lijkt dat Washington en NRAde regering Obama iets wil doen aan de wapenwetgeving. Men is van plan om semi-automatische wapens en magazijnpatronen die meerdere kogels per minuut kunnen afvuren te verbieden. Volgens CNN gaat de NRA een campagne lanceren op zowel televisie als in kranten om zo tegenstanders van strengere wapenwetgeving te mobiliseren. Lees meer hier.

State of the Union

De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, John Boehner, heeft president Obama officieel uitgenodigd om zijn State of the Union te houden op 12 februari. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Chris Christie, John Boehner, New Jersey, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, President Biden/Joe Biden, State of the Union, Vuurwapens, Wapenwetgeving en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.