Kort Nieuws

Powell nog steeds Republikein

Colin Powell, voormalig minister van Buitenlandse Zaken en die tot tweemaal zijn steun colinpowelluitsprak voor president Obama tijdens de presidentsverkiezingen, zei afgelopen week dat hij nog steeds een Republikein is. “I think the Republican Party right now is having an identity problem – and I’m still a Republican”, aldus Powell tegenover het programma “Meet the Press” van NBC. “But in recent years there’s been a significant shift to the right, and we’ve seen what that shift has produced: two losing presidential campaigns”, aldus Powell. Lees meer hier.

Wapenwetgeving zorgt voor nieuw gevecht

President Obama presenteerde afgelopen week zijn plannen om vuurwapengeweld te verminderen en tragedies, zoals in Newtown, in de toekomst te voorkomen. Maar de maatregelen die Obama wil zorgen voor een nieuw gevecht met het Congres. Nu de ‘fiscal cliff’ is vermeden en nu een conflict over het schuldenplafond dreigt, moet het Congres zich ook strengere wapenwetgeving buigen. En veel mensen denken dat het Congres, onder druk van de wapenlobby, de voorstellen van de president zal verwerpen. Lees meer hier.

Opnieuw

De voormalige gouverneur van South Carolina, Mark Sanford, die zijn politieke carrière voortijdig zag stranden vanwege een buitenechtelijke affaire met een vrouw in Argentinië, wil terug op het politieke toneel. Sanford kondigde afgelopen week aan dat hij een campagne begint om in het Huis van Afgevaardigden te komen. “I am running because our country’s future is at stake if we don’t get our hands around runaway government spending in Washington”, aldus Sanford in een verklaring. ”And given our nation’s long-term financial problems, we need more who have shown themselves to be leaders in standing up to the big spenders, regardless of party.” Lees meer hier.

Amerikanen steunen strengere wapenwetgeving

Het lijkt onwaarschijnlijk dat het Congres de maatregelen die president Obama heeft gunsvoorgesteld om het vuurwapengeweld in Amerika te verminderen zal aannemen, maar een landelijke peiling laat zien dat de meerderheid van de Amerikanen strengere wapenwetgeving steunt. Na het bloedblad op een basisschool in Newtown is Amerika wakker geworden en er van doordrongen dat er iets moet veranderen. Volgens de peiling van Pew Research Center steunt 85 procent van de ondervraagden dat de achtergrond van personen moet worden gecontroleerd als iemand een vuurwapen koopt op wapenbeurzen. Daarnaast steunt 80 procent van de ondervraagden dat mensen die een psychische afwijking hebben geen wapens kunnen kopen. Zowel Republikeinen, Democraten en onafhankelijke kiezers zijn hier voorstander van. Lees meer hier.

Chief of Staff

President Obama zal Denis McDonough benoemen als de volgende stafchef, Chief of Staff, van het Witte Huis. McDonough volgt Jack Lew op die minister van Financiën wordt. Lees meer hier.

Peiling: New Yorkers steunen wapenwetgeving

Een peiling van het Siena College laat zien dat een meerderheid van de inwoners van de staat New York de strengere wapenwetgeving steunt die door de gouverneur van New York en het parlement van de staat afgelopen week werd aangenomen. Maar liefst 73 procent van de New Yorkers steunt onder andere het verbod op semi-automatische aanvalswapens. Eenennegentig procent van de inwoners is voor strengere straffen voor het illegaal kopen van een wapen en het gebruik van vuurwapens in scholen. Lees meer hier.

Vind ons leuk

Na de inauguratie van president Obama, zullen prominente Republikeinen in Charlotte, North Carolina, de stad waar Obama zijn nominatie voor een tweede termijn accepteerde, bijeenkomen om over de toekomst van de Republikeinse partij te discussiëren. De Republikeinen zullen onder andere kijken hoe de partij relevant kan blijven in een land waar grote demografische veranderingen plaats vinden. Lees meer hier.

Kom in actie

Het campagneteam van president Obama, Obama for America (OFA), wordt na de inauguratie van president Obama omgedoopt tot Organizing for Action. Het campagneteam wordt omgebouwd tot een politieke organisatie, die zich bezig houdt met het beleid van de komende vier jaar. Aangezien Obama niet herkozen kan worden, krijgt het herverkiezingsteam een nieuwe functie. Organizing for Action roept nu al de achterban van president Obama op om het Congres onder druk te zetten strengere wapenwetgeving aan te nemen. Volgens CNN wordt Obama for America een non-profit groep dat een beroep blijft doen op de grassroots organisatie en de inzet van sociale media en de database die men van kiezers heeft. Men wil er zorgen dat er voldoende publieke steun komt voor onderwerpen als het schuldenplafond, immigratie hervorming en de begroting. Michelle Obama legt uit wat Organizing for Action is. Lees meer hier.

Tijdelijke verhoging schuldenplafond

De Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden zullen binnenkort stemmen om het capitolhillschuldenplafond te verhogen met drie maanden, maar wel met voorwaarde dat het Congres een budget aanneemt. De stemming is bedoeld om de druk op de Senaat, waar de Democraten de meerderheid hebben, op te voeren om een budget aan te nemen, wat men al vier jaar niet heeft gedaan. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Begroting, Huis van Afgevaardigden, New York, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Senaat, Vuurwapens, Wapenwetgeving en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.