#StopTheSequester

De discussies in Washington D.C. gaan over onderwerpen, zoals het vuurwapengeweld, waar uiteindelijk maatregelen voor in een wet moeten komen. Daarnaast werken Democraten en Republikeinen op Capitol Hill aan hun eigen versie van immigratie hervorming en moeten zij binnenkort stemmen of Chuck Hagel wel minister van Defensie mag worden en John Brennan directeur van de CIA. Maar de belangrijkste onderwerpen zijn nu de begroting, bezuinigingen en de staatsschuld.

Als er op 1 maart geen akkoord is over het begrotingstekort en hoe de staatsschuld moet sequester4worden terug gedrongen treden automatisch super bezuinigingen in, de zogenoemde sequesteration. Als deze bezuinigingen worden doorgevoerd houdt dit onder andere in dat er langere wachttijden op vliegvelden ontstaan, omdat er minder mensen werken. Daarnaast kan Amerika geen schepen naar de Perzische Golf sturen, omdat daar dan geen geld meer voor is. Ook op alle publieke voorzieningen, zoals schoolopvang en de brandweer wordt fors bezuinigd. Alleen als men iets doet aan het groeiende begrotingstekort kan de sequester vermeden worden.

Maar Washington zou Washington niet zijn als het Congres en het Witte Huis totaal verschillende ideeën hebben over hoe de problematiek moet worden opgelost. Het Witte Huis wijst met de beschuldigde vinger naar de Republikeinen op Capitol Hill die alleen willen bezuinigen en niet bereid zijn om de belastingen te verhogen. De Republikeinen wijzen naar het witte Huis en zeggen dat de regering Obama alleen maar nog meer geld wil uitgeven en niets wil doen om het tekort terug te dringen.

sequester2De Democratische partij voerde afgelopen week via hun Facebook pagina met allerlei posters actie om te zorgen dat Congres met een oplossing komt om de bezuinigingen die iedereen, en volgens president Obama vooral de middenklasse, zal raken te voorkomen. Via Twitter werd met de hashtag #StopTheSequester campagne gevoerd om een akkoord te sluiten om het begrotingstekort terug te dringen.

De polarisatie in Washington is zo groot dat men waarschijnlijk zal wachten tot het 2 minuten voor 12 is en dan als nog met een compromis zal komen. Zo wordt er waarschijnlijk weer tijd gewonnen tot de volgende ronde over begrotingen, belastingen en bezuinigingen. Op dit moment doen beide partijen geen water bij de wijn en verwijt het Witte Huis dat het Congres schuldig is aan de situatie die nu is ontstaan, terwijl de Republikeinen zeggen dat president Obama niets heeft gedaan om dit te voorkomen.

sequester

sequester3

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Begroting, Belastingen, Bezuinigingen, Democraten/Democratische partij/DNC, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Staatsschuld, Vuurwapens, Wapenwetgeving, Washington D.C. en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.