Kort Nieuws

Nooit te vroeg voor Iowa

Rick Santorum, de voormalige Republikeinse presidentskandidaat, gaat binnenkort naar t1larg.santorum.89Iowa. Over 2 jaar en 9 maanden vindt daar de eerste voorverkiezing plaats waarmee de race voor de uiteindelijke Republikeinse presidentskandidaten begint. De Iowa Faith and Freedom Coalition maakte bekend dat Santorum zal spreken op de jaarlijkse Spring Kickoff bijeenkomst. Lees meer hier.

Gouverneurs verlengen Medicaid

De uitbreiding van Medicaid, onderdeel van de gezondheidszorg wet van president Obama, is nu door 8 Republikeinse gouverneurs geaccepteerd, ondanks felle tegenstand van de Republikeinen die tegen ‘Obamacare’ zijn. De gouverneur van New Jersey, Chris Christie, legde uit waarom hij voor het plan is. Christie zei dat hij “put people first” tijdens de bijeenkomst waar hij de begroting voor de staat New Jersey kwam toelichten. Lees meer hier.

Hagel benoemd

De Senaat keurde afgelopen week, na onder andere een filibuster, uiteindelijk de benoeming van Chuck Hagel als minister van Defensie goed. Hagel volgt Leon Panetta op als hoofd van het Pentagon.

Optimisme over immigratie hervorming

Twee prominente Republikeinse senatoren waren afgelopen zeer optimistisch na een gesprek met president Obama over immigratie hervorming. De senatoren John McCain en Lindsey Graham zeiden dat het gesprek met Obama goed ging, al ging men niet in op specifieke details. Graham, die een fel tegenstander van Obama is op onderwerpen als nationale veiligheid en begrotingen zei dat het “one of the best meetings I’ve ever had with the president.” Lees meer hier.

Vuurwapengeweld bepaalt uitkomst verkiezing

De afgevaardigde van de staat Illinois, Robin Kelly, die steun kreeg van de burgemeester gunsvan New York, Michael Bloomberg, won afgelopen week de voorverkiezing in Chicago, voor het opvullen van de vrijgekomen zetel van afgevaardigde Jesse Jackson Jr. Bloomberg die een groot voorstander is van strengere wapenwetgeving had veel spotjes in de verkiezingen in Chicago gestopt als steun voor Kelly die ook voor strengere wapenwetgeving is. De positie ten aanzien van vuurwapenwetgeving bepaalde dus voor een groot deel de uitslag van de verkiezing. Lees meer hier.

Lew benoemd

In tegenstelling tot Chuck Hagel keurde de Senaat de benoeming van Jack Lew als minister van Financiën vrij snel goed. De Senaat stemde met 71 stemmen voor en 26 stemmen tegen. Lew krijgt in zijn nieuwe functie te maken met de grote staatsschuld.

Wet tegen vrouwengeweld aangenomen

Het Congres worstelde al maanden met een onderwerp dat belangrijk is voor vrouwen en minderheidsgroepen. Het Huis van Afgevaardigden slaagde er niet in om afgelopen week een nieuwe versie van de Violence Against Women Act (VAWA) aan te nemen. De wet was al wel door de Senaat aangenomen. De versie die in de Senaat werd aangenomen werd door alle Democratische afgevaardigden aangenomen, Een aantal Republikeinen stemden met de Democraten mee, vooral vanuit electorale en domgrafische overwegingen. En zo is de verlenging van de Violence Against Women Act door het Huis toch een feit.

Witte Huis roept op homohuwelijk in Californië toe te staan

De regering Obama steunde afgelopen week openlijk het homohuwelijk in Californië en heeft formeel het Hooggerechtshof gevraagd om het verbod op het homohuwelijk in Calfornië te verwerpen. Lees meer hier.

Romney is terug

De voormalige Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney uitte afgelopen week felle romney-topkritiek op president Obama over de sequester, de superbezuinigingen die zijn ingegaan omdat het Witte Huis en het Congres geen akkoord sloten om het begrotingstekort terug te dringen. “Well, no one can think that’s been a success for the president. He didn’t think the sequester would happen. It is happening”, aldus Romney in een interview met Fox News. “But to dste, what we’ve seen is the president out campaigning to the American people, doing rallies around the country, flying around the country, and berating Republicans”, aldus Romney. Lees meer hier.

Doodswens

Het besluit van de Conservative Political Action Conference (CPAC) om de gouverneur van New Jersey, Chris Christie, een populaire Republikein, niet uit te nodigen is een “doodswens.” Afgevaardigde Peter King zei tegenover CNN: “That’s a suicidal death wish.” Lees meer hier.

Bekende donoren

De wet geeft in Amerika aan dat individuele personen en groepen maar een bepaalde hoeveelheid geld mogen doneren aan verkiezingscampagne. Maar er zijn gecombineerde “volunteer fundraisers”, zoals de campagne van president Obama ze noemt en die kunnen samen veel geld ophalen die nodig zijn voor een campagne. De campagne van Obama heeft de mensen die het meeste geld hebben gedoneerd bekend gemaakt. Actrice Eva Longoria, acteur Will Smith, en zangeres Gwen Stefani zijn enkele bekende sterren die geld in de campagnekas stortte. In totaal haalde de herverkiezingscampagne van Obama 1 miljard dollar op. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Campagne inkomsten, Chris Christie, Homohuwelijk, Illinois, Immigratie, Iowa, Mitt Romney, Nieuws/Amerika/VS, Rick Santorum, Vuurwapens, Wapenwetgeving en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.