Kort Nieuws

Geen bluf

Vice-president Joe Biden benadrukte afgelopen week nog maar eens dat Amerika achter Obama Hosts Easter Prayer Breakfast In The White HouseIsraël staat en er alles aan zal doen om te voorkomen dat Iran nucleaire wapens ontwikkeld. “Big nations can’t bluff. And presidents of the United States cannot and do not bluff and President Barack Obama is not bluffing”, aldus Biden tijdens de bijeenkomst van de American Israel Public Affairs Committee (AIPAC), een invloedrijke lobbygroep. Biden benadrukte dat “we are not looking for war”, maar voegde toe “all options, including military force, are on the table.” Lees meer hier.

Bush over immigratie

In een nieuw boek getiteld “Immigration Wars” van voormalige gouverneur van Florida, Jeb Bush, steunt hij een controversieel voorstel dat staten de mogelijkheid geeft om illegale immigranten de toegang te ontzeggen tot eerste hulp. Bush zei in een interview met CNN dat hij denkt dat de meeste staten “would still want to have that basic care”, maar voegde daar aan toe dat Amerika in debat moet over dit onderwerp. Lees meer hier.

13 uur

Na bijna 13 uur beëindigde senator van Kentucky, Rand Paul, zijn filibuster tegen de nominatie van John Brennan, de nieuwe directeur van de CIA. Paul was een filibuster gestart, omdat hij meer antwoorden wilde van president Obama over het feit of de regering Obama er over denkt om drones in te zetten tegen Amerikanen op Amerikaans grondgebied die van terrorisme worden verdacht. De onbemande vliegtuigjes worden nu alleen in het buitenland ingezet.

Obama tekent wet tegen vrouwengeweld

President Obama noemde de ondertekening van de wet tegen vrouwengeweld, de Violence Against Women Act, een “day of the advocates, a day of the survivors.” President Obama tekende de wet na lange vertraging door het Congres. “This is your victory”, aldus de president. “And this victory shows that when the American people make their voices heard, Washington listens.”

Brennan benoemd

De Senaat keurde afgelopen week de benoeming van John Brennan als nieuwe directeur van Central Intelligence Agency (CIA) goed. De stemming werd vertraagd door de filibuster van senator Rand Paul (zie bericht 13 uur). De senaat stemde met 63 stemmen voor en 34 stemmen tegen. Lees meer hier.

Clinton: “Anti-homo wet was fout”

Voormalig president Bill Clinton, die als president de Defense of Marriage Act (DOMA) in 1996 als wet ondertekende, roept nu het Hooggerechtshof op om de wet ongrondwettig te noemen. De Defense of Marriage Act definieert het huwelijk als een verbond tussen een man en een vrouw en zorgt er voor dat homo’s en lesbiennes geen toegang hebben tot voorzieningen in de 9 staten waar het homohuwelijk nu legaal is. Lees meer hier.

Werkloosheid daalt verder

In de maand februari vonden er meer mensen een baan en dat zorgde er voor dat het werkloosheidspercentage daalde tot 7,7 procent. In februari kwamen er 236.000 banen bij, aldus het ministerie van Werkgelegenheid. In januari kwamen er slechts 119.000 banen bij. De sequester kan er voor zorgen dat er komende maand juist mensen hun baan verliezen.

Paul richt zich op 2016

De senator van Kentucky, Rand Paul, is zeer serieus of hij een poging gaat doen om in het Witte Huis te komen, hij “is actively taking all the steps that someone in his position should be making”, aldus een Republikeinse bron die dicht bij Paul staat tegenover CNN. Zijn activiteiten en reisschema laten zien dat hij een serieuze kandidaat is met een kans om de nominatie winnen. In tegenstelling tot zijn vader, Ron Paul, zou hij niet mee willen doen om een duidelijk statement te maken. Lees meer hier.

Afschaffing Obamacare in begroting

De voorzitter van commissie Financiën, Paul Ryan, zei dat in de begroting die hij paulryan_aug9binnenkort bekend maakt staat dat de gezondheidswet van president Obama moet worden afgeschaft. De begroting heeft weinig kans van slagen, omdat Democraten dit nooit zullen accepteren. Ryan werd in een interview met “Fox News Sunday” gevraagd wat vindt als de afschaffing Obamacare niet gebeurt. “Well, we believe it should, that’s the point. That’s what budgeting is all about….It’s about making tough choices to fix our country’s problems. We believe that Obamacare is a program that will not work”, antwoordde Ryan. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Begroting, Homohuwelijk, Immigratie, Iran, Israel, Nieuws/Amerika/VS, Paul Ryan, President Biden/Joe Biden, Rand Paul en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.