Kort Nieuws

Mythisch

Opinieweekblad Newsweek houdt in een uitgebreid artikel de mythe van journalist Bob Woodward tegen het licht, zo meldt Villamedia. Waarom staat deze man, die met collega Carl Bernstein in de jaren zeventig furore maakte, eigenlijk zo hoog in aanzien? Volgens journalist Max Holland valt er genoeg af te dingen op Woodward, die recent in aanvaring kwam met het Witte Huis, dat hem zou hebben geïntimideerd, aldus Villamedia. Gene Sperling, voorzitter van de Nationaal Economische Raad, zou Woodward “you’ll regret it” hebben toegevoegd over een artikel rond financieel beleid van de regering Obama. Uit emails bleek echter dat de verhouding tussen Sperling en Woodward aimabel was en dat de zin over spijt feitelijke onjuistheden in Woodwards artikel betrof. Holland stelt op basis van uitspraken en vrijgegeven documenten rond het Watergate-schandaal dat Woordward regelmatig vrijelijk varieerde op uitspraken in interviews en literaire stijlmiddelen inzette voor journalistiek. Ontmoetingen in parkeergarages en vlaggetjes in bloempotten om afspraken te maken met FBI-klokkenluider ‘Deep Throat’ zouden niet hebben plaatsgevonden. Lees meer hier.

Senaatscommissie beslist over wapenwetgeving

De senaatscommissie die zich buigt over strengere wapenwetgeving nam afgelopen week gunsde beslissing om in een nieuwe wet het verleden te controleren van potentiële wapenkopers, de zogenoemde achtergrond checks, op te nemen. Daarnaast besliste de commissie tot een verbod op aanval- en semi-automatische vuurwapens. De Senaat gaat nu over voorstellen stemmen en het is heel onzeker of de maatregelen ook door de Senaat worden overgenomen. Zowel Democratische als Republikeinse senatoren staan sceptisch tegenover strengere wapenwetgeving.

Laat je stem horen

Organizing for Action (OFA), de politieke actiegroep die voort komt uit de campagne OFA logo 2organisatie Obama for America, van president Obama is niet opgericht om de tussentijdse verkiezingen in 2014 te winnen, aldus president Obama tijdens een bijeenkomst met OFA supporters. De missie van Organizing for Action is er voor te zorgen dat “the voices of people who put me here continue to be heard”, aldus Obama. “We are helping to build, or sustain, a network of citizens who have a voice in the most critical debates that are going to be taking place next year”, aldus de president. Lees meer hier.

Geen nieuw idee nodig

Senator van Florida, Marco Rubio, sprak afgelopen week vol passie over de sociale onderwerpen en de positie die de Republikeinse partij daarin moet innemen tijdens zijn toespraak op de jaarlijkse Conservative Political Action Conference (CPAC). Rubio zei dat het nodig is om samen te werken met mensen die een andere opvatting hebben, maar hij beschreef liberalen als “closed minded.” Maar waar sommige aanwezigen dachten dat Rubio kwam met het idee om een gematigde positie in te nemen ten aanzien van sociale onderwerpen, waren waarschijnlijk teleurgesteld in zijn toespraak. “We don’t need a new idea. There is an idea. The idea is called America, and it still works”, aldus Rubio. Lees meer hier.

360 graden

Senator van Ohio, Rob Portman, is ten aanzien van zijn mening over het homohuwelijk 360 graden gedraaid. Portman, die op het lijstje van Mitt Romney stond om eventueel zijn running mate te worden en veelvuldig campagne voor Romney voerde is in nu voor het homhuwelijk. Eerst was Portman fel tegen het homohuwelijk. Maar zijn zoon maakte onlangs bekend dat hij homoseksueel is en nu heeft Portman een ander idee over de gelijke rechten van homo’s en lesbiennes en het homohuwelijk.

Maryland schaft doodstraf af

Het parlement van de staat Maryland heeft gestemd voor het afschaffen van de doodstraf. Met 82 stemmen voor en 56 stemmen tegen werd voor het afschaffen van de doodstraf gestemd. De wet gaat nu naar Martin O’Malley, die de wet waarschijnlijk zal tekenen.

Romney spreekt over toekomst Republikeinse partij

De nieuwe generatie van Republikeinse politici en leiders zijn te vinden in de parlementen Mitt Romney Gives Foreign Policy Address At The Citadelvan de staten, aldus voormalig Republikeinse presidentiële kandidaat Mitt Romney. In zijn eerste grote toespraak sinds het verlies van de verkiezingen noemde Romney dat in de traditioneel Democratische staten, die hij allemaal verloor, voorbeelden zijn te vinden van conservatieve politici die nu ook nationaal naam maken. Romney was zelf gouverneur van Massachusetts, een Democratische staat. “As someone who just lost the last election, I am probably not in the best position to chart the course for the next one”, aldus Romney tijdens de Conservative Political Action Conference (CPAC) die plaats vond in Maryland. Lees meer hier.

Paul wint peiling

Senator van Kentucky, Rand Paul, won afgelopen week de zogenoemde straw poll, een populariteitspeiling tijdens de Conservative Political Action Conference (CPAC). Paul kreeg 25 procent van de stemmen en eindige met een lichte voorsprong op Marco Rubio die eindigde als tweede. Voormalig senator van Pennsylvania en Republikeinse presidentiële kandidaat, Rick Santorum, eindigde als derde. Lees meer hier.

Sterke conservatieve stroming

De Republikeinen hebben dan wel de verkiezingen van 2012 verloren, maar de conservatieve senator van Texas, Ted Cruz, verklaarde afgelopen week dat de conservatieve beweging de politieke gevechten met president Obama en de Democraten op dit moment aan het winnen is. Cruz sprak op de jaarlijkse Conservative Political Action Conference (CPAC). Conservatieven hebben een voordeel, aldus Cruz, vanwege de positie ze innemen ten aanzien van het beleid van de regering Obama over de drones, de sequester; de automatische bezuinigingen, en hun verzet tegen de gezondheidswet van Obama. “Something that hasn’t happened in a long time has happened: We’re winning right now”, aldus Cruz. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Homohuwelijk, Marco Rubio, Maryland, Mitt Romney, Nieuws/Amerika/VS, Rand Paul, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Santorum, Rob Portman, Ted Cruz, Vuurwapens, Wapenwetgeving en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.