Kort Nieuws

Hillary Clinton steunt homohuwelijk

Voormalig minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, sprak afgelopen week voor het eerst openlijk haar steun uit voor het homohuwelijk en zei dat “gay rights are human rights, and human rights are gay rights.” “America is at its best when we champion the freedom and dignity of every human being”, aldus Clinton in een video die werd gemaakt door de Human Rights Campaign. Lees meer hier.

St. Patrick’s Day in het Witte Huis

Meerderheid zegt invasie Irak was dom

Tien jaar na het begin van de Irak oorlog vinden de meeste Amerikanen dat de oorlog een militaryafghanistanfout was en dat het dom was om Amerikaanse troepen het land in te sturen, aldus een nieuwe peiling. Een peiling van CNN/ORC International laat zien dat meer dan de helft van de ondervraagden vindt dat de regering Bush de Amerikaanse bevolking heeft misleid over het feit of Irak wel massavernietigingswapens had en meer dan de helft van de ondervraagden zegt dat de acht jaarlange oorlog leidde tot een patstelling. Lees meer hier.

Rubio steunt immigratieplan Paul

De senator van Florida, Marco Rubio, prees afgelopen week senator Rand Paul voor het omarmen van hervorming van het immigratiebeleid en dat hij tegen het uitzetten is van miljoenen immigranten die geen papieren hebben. Paul pleit er voor dat de miljoenen illegale immigranten de mogelijkheid moeten krijgen om op den duur het Amerikaanse staatsburgerschap te krijgen. Rubio denkt daar wel anders over. Lees meer hier.

Bachmann ondervraagt over opmerkingen over Obama

Obama: “Goed om even weg te zijn”

Bij zijn aankomst in Israel afgelopen week was president Obama blij dat hij even weg was de polarisatie en het zieke politieke klimaat in Washington. “It’s good to get away from Congress”, aldus Obama tegenover de Israëlische premier Benjamin tijdens zijn ontvangst op vliegveld Ben Gurion in Tel Aviv. Maar de opmerking van Obama leidde meteen tot een reactie van voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, John Boehner. Boehner grapte: “So much for the charm offensive”, verwijzend na de toenadering die president Obama onlangs zocht tot de Republikeinen op Capitol Hill. Lees meer hier.

Ryan over zijn begroting

Een nieuw conflict over bezuinigingen en belastingen en over hoeveel geld de Amerikaanse paulryan_aug9overheid mag lenen om zijn rekeningen te kunnen betalen zal dit jaar en ook in 2014 een grote rol spelen. Als men niet met een oplossing komt, kan dit leiden tot grote serieuze financiële en politieke gevolgen. Met dit in het achterhoofd ontvouwde Paul Ryan zijn begroting voor 2014. “I think we can give the authority to the president to prevent default”, aldus Ryan tegenover CNN. Lees meer hier.

Clinton favoriet in Florida

Stel dat Hillary Clinton de Democratische presidentiële nominatie wint, wat niet US Secretary of State Hillary Clinton anonwaarschijnlijk is, en de Republikeinse nominatie wordt gewonnen door Jeb Bush of Marco Rubio als die twee besluiten mee te doen, dan heeft Clinton goede kans om Florida te winnen. Een nieuwe peiling laat zien dat Clinton met dubbele cijfers leidt over Bush en Rubio in de grootste swing state. Volgens een peiling van Quinnipiac University zou Clinton in Florida Bush verslaan met 51 procent tegenover 40 procent en Clinton zou in de Sunshine State ook Rubio met 52 procent tegenover 41 procent verslaan. Lees meer hier.

Sluiting overheid voorkomen

Politici in het Huis van Afgevaardigden namen afgelopen week een wet aan die er voor congresszorgt dat de Amerikaanse overheid tot het eind van de maand september zijn rekeningen kan betalen. Er wordt zo voorkomen dat overheidsdiensten hun deuren moeten sluiten, zoals dat tijdens het presidentschap van Bil Clinton gebeurde. Ook zorgt het ervoor dat de 85 miljard aan automatische bezuinigingen geleidelijk worden ingevoerd. Het Huis nam de wet aan met 318 stemmen voor en 109 stemmen tegen. De Senaat had de wet al eerder aangenomen.

Kind vraagt Christie of hij president wil worden

Een klein meisje vroeg aan de Republikeinse gouverneur van New Jersey, Chris Christie, of hij mee wil doen aan de presidentsverkiezingen in 2016, maar Christie antwoordde met de vraag: “Do you work for MSNBC?” Lees meer hier.

Gingrich-Santorum ticket?

Voor de Republikeinen die Mitt Romney niet geschikt vonden als de Republikeinse nov4_gingrichpresidentskandidaat, had het een droom ticket kunnen zijn: Gingrich-Santorum for president? Of was het eigenlijk Sanorum-Ginrich for president? Volgens een rapport konden Newt Gingrich en Rick Santorum het niet eens worden wie de presidentskandidaat en wie de vice-presidentkandidaat zou worden en dus ging de samenwerking niet door. “We were close”, aldus afgevaardigde Bob Walker, die Newt Gingrich steunde tijdens de voorverkiezingen. “Everybody thought there was an opportunity.” Lees meer hier.

Congres dicht bij plan voor immigratie hervorming

Een groep van zowel Democratische als Republikeinse senatoren hebben bijna een akkoord Balance Of Power At Stake As Midterm Elections Draw Nearbereikt over immigratie hervorming, met daarin een weg naar het staatsburgerschap voor illegale immigranten en het versterken van de grenzen. De groep werkt nu aan het laatste onderwerp: een programma dat zorgt voor werkvergunningen in de vorm van een visum om in de toekomst problemen te voorkomen. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Begroting, Belastingen, Bezuinigingen, Chris Christie, Florida, Hillary Clinton, Homohuwelijk, Immigratie, Irak, Israel, Marco Rubio, Michele Bachmann, Newt Gingrich, Nieuws/Amerika/VS, Paul Ryan, Peilingen, Rand Paul, Rick Santorum en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.