Kort Nieuws

Minister van Transport

President Obama benoemde afgelopen week de burgemeester van Charlotte, North Carolina, Anthony Foxx, als de nieuwe minister van Transport. Als de benoeming van Foxx wordt goed gekeurd door de Senaat volgt hij Ray LaHood op die aangaf dat hij wilde stoppen. LaHood blijft aan tot de benoeming van Foxx is goed gekeurd. Het ministerie van Transport zorgt onder andere voor het onderhoud van wegen, vliegvelden en spoorwegen. Lees meer hier.

Kleine voorsprong

Het duurt nog 18 maanden voor dat de tussentijdse verkiezingen voor het Congres plaats logo DNCvinden, maar de campagnes van de Democraten en de Republikeinen maken zich op voor het gevecht om de zetels. De Republikeinen hopen een meerderheid in de Senaat te krijgen en hopen hun meerderheid in het Huis van Afgevaardigden te behouden, terwijl de Democraten de meerderheid in het Huis willen en hopen hun meerderheid in de Senaat te behouden. Een peiling van Quinnipiac University laat zien dat de meeste Amerikanen geneigd zijn Democratisch te stemmen in plaats van Republikeins voor hun keuze voor politici (41 procent tegenover 37 procent). De Democraten hebben een kleine voorsprong maar het verschil van 4 procent ligt binnen de foutmarge en zegt dus feitelijk niets. Lees meer hier.

Hoofd Communicatie commissie

President Obama noemde hem de “Bo Jackson of telecom” voor zijn lidmaatschap in zowel de kabel televisie als in de draadloze industrie en daarom benoemde Obama afgelopen week Tom Wheeler als hoofd van de Federal Communications Commission (FCC). “For more than 30 years Tom’s been at the forefront of some of the very dramatic changes that we’ve seen in the way we communicate and how we live our lives”, aldus Obama. Lees meer hier.

Politiek hield wapenwetgeving tegen

Waarom werd de strengere wapenwetgeving door de Senaat verworpen? De Republikeinse capitol-hill-ii2senator van Pennsylvania, Pat Toomey, die na onderhandelingen samen met de Democratische senator Joe Manchin de moed had om met een wet te komen om wat te doen aan de zogenoemde background checks zei afgelopen week dat de politieke polarisatie er voor zorgde dat veel senatoren van zijn eigen partij tegen het wetsvoorstel stemde. Toomey zei dat de Republikeinen tegen stemde om dat dit een plan was van president Obama en niet van het Congres. “In the end, it didn’t pass because we’re so politicized. There were some on my side who did not want to be seen helping the president do something he wanted to get done, just because the president wanted to do it”, aldus Toomey. En door de polarisatie staat het land al maanden stil. De wapenwetgeving is daar slechts één voorbeeld van. Lees meer hier.

Kissinger geeft Clinton advies

De voormalige minister van Buitenlandse Zaken, Henry Kissinger, gaf afgelopen week duidelijk aan dat hij het wel ziet zitten als Hillary Clinton mee doet aan de presidentsverkiezingen in 2016. Hij zei dat ministers van Buitenlandse Zaken over het algemeen de juiste papieren hebben om president te worden. Lees meer hier.

Rhode Island legaliseert homohuwelijk

De gouverneur van de staat Rhode Island, Lincoln Chafee, tekende afgelopen week een wet dat het homohuwelijk in de staat legaliseert. Rhode Island is nu de 10de staat waar het homohuwelijk nu wettelijke geldig is. Lees meer hier.

Werkloosheid daalt verder

De werkloosheid in Amerika daalde in de maand april verder en kwam daarmee uit op 7,5 procent. Volgens het ministerie van Werkgelegenheid kwamen er 165.000 banen bij.

Walgelijke video

De Republikeinse kandidaat Gabriel Gomez die in Massachusetts mee doet aan de race om een zetel in de Senaat te winnen, roept zijn Democratische tegenstander Ed Markey op om een video te verwijderen waar Gomez te zien is met Osama bin Laden. Gomez en Bin Laden worden allebei los van elkaar in de video getoond. “Career Politician Ed Markey has started his campaign with a textbook despicable political attack to attempt to connect me with Osama bin Laden in the minds of voters”, aldus Gomez. “Gabriel Gomez is now attacking Ed Markey for a web video containing video footage of Gomez’s own advertisement that accused President Obama of politicizing the death of Osama bin Laden, and risking Americans’ lives”, aldus de campagne van Markey als reactie op het verzoek van Gomez. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Democraten/Democratische partij/DNC, Hillary Clinton, Homohuwelijk, Huis van Afgevaardigden, Massachusetts, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rhode Island, Senaat, Wapenwetgeving en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.