Kort Nieuws

Niet geïnteresseerd

Amerikanen zijn verdeeld over de vraag of de regering Obama eerlijk of oneerlijk is geweest over de informatie over de aanslag op het Amerikaanse consulaat in Benghazi, Libië, op 11 september 2012, aldus een nieuwe peiling. Pew Research Center hield de peiling nadat er nieuwe informatie aan het licht kwam over wat het Witte Huis en wat het ministerie van Buitenlandse Zaken wist. Maar uit de peiling blijkt verder dat de meeste Amerikanen niet geïnteresseerd zijn in de berichtgeving rondom de aanslag in Benghazi. Men volgt het nieuws rondom de verhoren en informatie nauwelijks. Lees meer hier.

Minnesota legaliseert homohuwelijk

Na de staten Rhode Island en Delaware is Minnesota de 12de staat die het homohuwelijk homovlaglegaliseert. De Democratische gouverneur Mark Dayton, tekende afgelopen week de wet die homoseksuelen en lesbiennes het recht geeft om te trouwen. “It’s history”, aldus Dayton op zijn Twitter account. De senaat van Minnesota stemde met 37 stemmen voor en 30 stemmen voor de legalisering van het homohuwelijk. Lees meer hier.

Boehner: “Wie gaat er naar de gevangenis?”

Het onderzoeken van conservatieve groeperingen, zoals onder andere de Tea Party boehner-story-topbeweging, die een vrijgestelde fiscale status wilde door de Internal Revenue Service (IRS), de Amerikaanse belastingdienst, is de reden dat medewerkers van de IRS hun banen kunnen verliezen. Althans dat vindt de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, John Boehner. “The IRS has admitted to targeting conservatives, even if the White House continues to be stuck on the word ‘if'”, aldus Boehner tijdens een persconferentie op Capitol Hill. “Now, my question isn’t about who’s going to resign. My question is who’s going to jail over this scandal?” Lees meer hier.

Republikeinen geven blokkade op

De Republikeinen die lid zijn van de Environment and Public Works Committee van de Senaat geven hun blokkade op tegen de benoeming van Gina McCarthy, die door president Obama is voorgedragen als de nieuwe minister van de Environmental Protection Agency (EPA). De Republikeinen hebben de bevestiging gekregen dat ze antwoorden krijgen op vragen die ze aan het departement hebben gesteld, aldus CNN. Lees meer hier.

Vervanger hoofd belastingdienst

President Obama heeft Danny Werfel, een medewerker van zijn bureau dat over de irsbuildingbegroting gaat als het nieuwe hoofd van de belastingdienst, de Internal Revenue Service (IRS) aangesteld, aldus het Witte Huis. Obama ontsloeg het huidige hoofd van de IRS, nadat bekend werd dat de belastingdienst extra onderzoek heeft gedaan naar conservatieve (politieke) groeperingen die de overheid had verzocht om een vrijgestelde fiscale status te kunnen krijgen. Lees meer hier.

Geef nooit op

Terwijl in Washington de aandacht uit gaat naar de schandalen en controversies rondom de IRS, de aanslag in Benghazi en de dagvaarding van de Associated Press (AP) door het ministerie van Justitie, proberen de verschillende partijen in het debat over strengere wapenwetgeving nog steeds te publiek voor hun zaak te winnen. Veel aandacht gaat uit naar de Republikeinse senator van New Hampshire, Kelly Ayotte, de enige senator van de New England staten die tegen het voorstel van Joe Manchin, senator van West Virginia, en Pat Toomey, senator van Pennsylvania, stemde die kwamen met strengere, de zogenoemde background checks voor mensen die een wapen willen kopen. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Homohuwelijk, John Boehner, Libië, Minnesota, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Wapenwetgeving en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.