Kort Nieuws

Onbeperkte hulp

Bijna zestig procent van de Amerikaanse bevolking zegt dat de federale overheid noodhulp en andere fondsen beschikbaar moet stellen aan staten die getroffen zijn door natuurgeweld, zoals orkanen en tornado’s, zonder te bezuinigen op andere overheidsuitgaven, aldus een peiling. Negenenvijftig procent van de ondervraagden in een peiling van Washington Post/Pew Research Center zegt dat de federale noodhulp niet moet leiden tot bezuinigingen op andere uitgaven van de federale begroting, zoals sommige Republikeinen hebben aangegeven. Bijna 70 procent van de Democraten, 57 procent van onafhankelijke kiezers en 52 procent van de Republikeinen die zijn ondervraagd zijn het eens dat er niet op noodhulp moet worden bezuinigd. Lees meer hier.

Gouverneur verandert van partij

De gouverneur van Rhode Island, Lincoln Chafee, een onafhankelijke gouverneur, wil volgend jaar voor zijn herverkiezing gaan, maar dan niet als onafhankelijke kandidaat, maar als Democraat, aldus CNN. Chafee, die in 2010 werd gekozen, zit nu in zijn eerste termijn en is de eerste gouverneur ooit die mee deed in Rhode Island als een onafhankelijke kandidaat. Lees meer hier.

Nieuwe FBI directeur

FBIlogoPresident Obama zal James Comey benoemen als nieuwe directeur van de Federal Bureau of Investigation (FBI) en Comey volgt daar mee Robert Mueller op. Comey is een voormalig aanklager die in New York en Virginia heeft gewerkt en heeft terrorisme zaken behandeld en medewerkers van WorldCom, Adelphia en Imclone vervolgd. Comey diende als staatssecretaris van Justitie in de regering van George W. Bush. Lees meer hier.

 Journalist Fox terecht nagetrokken

Journalist Fred Kaplan van het online tijdschrift Slate stelt dat er wel degelijk een reden was om Fox News-journalist James Rosen ter verantwoording te roepen voor delen van foxnewszijn verslaggeving, zo meldt Villamedia. Het kwam recent uit dat het Amerikaanse ministerie van Justitie Rosen heeft afgeluisterd. Rosen onthulde in zijn berichtgeving dat de Amerikaanse veiligheidsdienst plannen voor een aanstaande atoomproef door Noord-Korea had achterhaald, omdat het beschikt over een bron in het land. Daarmee heeft Rosen die bron onnodig in gevaar gebracht, aldus Kaplan. Hij somt nog enkele historische voorbeelden op waarbij journalisten wel nieuws brachten, maar bewust informatie achterhielden, omdat sommige geheimen écht de nationale veiligheid in gevaar brengen, aldus Villamedia. Lees meer hier.

Verdeeldheid

Anderhalf jaar voor de tussentijdse verkiezingen in november 2014 zijn de Amerikanen verdeeld over wie ze zullen steunen, aldus een peiling. Een peiling van Quinnipiac University laat zien dat er grote landelijke verdeeldheid is. Achtendertig procent weet niet of het een Democraat of een Republikein moet steunen als er nu gestemd zou moeten worden voor het Huis van Afgevaardigden. Lees meer hier.

Holder loog niet

Minister van Justitie, Eric Holder, heeft tijdens een hoorzitting over de afgeluisterde journalisten van de Associated Press tijdens die hoorzitting niet gelogen, aldus het ericholderministerie van Justitie. Een woordvoerder zei dat de verklaring van Holder “accurate and consistent with the facts” was. Holder getuigde voor de House Judiciary Committee, maar verschillende Republikeinen onderzoeken nu of Holder, die onder ede stond, heeft gelogen toen hij zei dat hij niet betrokken was bij “potential prosecution of the press for the disclosure of material.” “That is not something I’ve ever been involved in, heard of, would think would be wise policy”, aldus Holder tijdens de hoorzitting. Lees meer hier.

Uitdager Bachmann doet niet mee

De zakenman Jim Graves, een Democraat, die vorig jaar iets minder dan 5000 stemmen bachmann_aug11tekort kwam om afgevaardigde Michele Bachmann te verslaan, heeft besloten in 2014 niet mee te doen. Graves gaf eerder aan in 2014 mee te doen om de zetel proberen te winnen, nu Michele Bachmann onlangs aangaf dat ze niet voor een nieuwe termijn gaat. “This was never about Jim Graves; this was about challenging the ineffective leadership and extremist ideology of Michele Bachmann on behalf of those she represents”, aldus Graves in een verklaring. Lees meer hier.

Politieke oplossing Syrië

President Obama sprak afgelopen week met de secretaris-generaal van de NAVO, Anders Fogh Rasmussen. Maar tijdens de persconferentie werd Syrië niet genoemd. Obama sprak met Rasmussen over Afghanistan en ander wereldwijde veiligheidsonderwerpen. Maar in een interview met CNN zei Rasmussen dat hij wel met Obama over Syrië had gesproken. “We discussed Syria and both agreed that the best way forward is a political solution”, aldus Rasmussen. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Bezuinigingen, Michele Bachmann, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Rhode Island, Syrië en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.