Kort Nieuws

Waarom dealt Clinton in de peilingen?

Drie landelijke peilingen laten hetzelfde beeld zien: De populariteit van de voormalige minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, is gedaald. Maar men hoeft niet verbaasd quiz-hillaryte zijn over de daling.  Clinton is nog steeds erg populair. De daling van haar populariteit komt op het moment nu de Republikeinen in het Congres zich hebben vast gebeten in de zaak rondom de aanslag op het Amerikaanse consulaat in Benghazi, Libië, in september 2012 (Lees ook het artikel “Game on”). De Republikeinen hebben nog steeds vragen over wat Clinton wist en wat ze deed om de aanslag te voorkomen. De Republikeinen zien Clinton als een bedreiging voor het Witte Huis in 2016. Clinton zou de Democratische nominatie in de wacht kunnen slepen en een zeer grote kans hebben om in het Witte Huis te komen wat een nachtmerrie is voor de Republikeinen. Lees meer hier.

Meerderheid voor verzamelen telefoongegevens

Nu de overheid kritiek krijgt over het surveillance programma van de National Security Agency (NSA) waarbij telefoon en internetgegevens worden verzameld, laat een peiling zien dat de meeste Amerikanen geen moeite hebben met het programma. Zesenvijftig procent van de Amerikanen vindt het verzamelen van telefoongegevens een “acceptable way” om te zoeken naar eventuele terroristische activiteiten, aldus een peiling van Pew Research Center en The Washington Post. Lees meer hier.

@HillaryClinton

Hillary Clinton startte afgelopen week op het sociale netwerk Twitter. En binnen 24 uur na haar eerste tweet had ze al meer dan 300.000 volgers. Focus on America volgt Clinton uiteraard ook. Je kunt Hillary Clinton via @HillaryClinton volgen en Focus on America via @focusonamerica. De voorbereiding voor 2016 lijkt te zijn begonnen. Lees meer hier.

Plan B

De regering Obama verzet zich niet langer tegen de “morning-after pill” voor minderjarige planbmeisjes. Het Witte Huis staat nu ook toe dat meisjes ook de “morning-after pill”, beter bekend als Plan B, kunnen aanvragen. Een rechter had eerder al aangeven dat overheid de pil moet verstrekken, maar de regering Obama was tegen de uitspraak in beroep gegaan, maar heeft dit beroep nu verloren. Het Witte Huis kreeg kritiek van vrouwengroepen te verduren om het verstrekken van anti-conceptie middelen voor minderjarige vrouwen te verbieden. Lees meer hier.

King: “Klaag journalisten aan”

De Republikeinse afgevaardigde van New York, Peter King, zei afgelopen week dat de journalisten die het lek bij de NSA naar buiten brachten en de journalist die Edward Snowden interviewde, de Britse journalist van de krant The Guardian, Glenn Greenwald, aangeklaagd en vervolgd moeten worden. “If they willingly knew that this was classified information, I think actions should be taken, especially on something of this magnitude”, aldus King tegenover CNN. King is voorzitter van de Counterintelligence and Terrorism commissie in het Congres. De opmerkingen van King komen nadat veel Republikeinen kritiek hebben geuit op het ministerie van Justitie voor het afluisteren van een journalist van de Fox News en het inbreken in zijn emails. “I think what he’s done has been incredible damage to our country. It’s going to put American lives at risk”, aldus King. De kans dat journalisten aangeklaagd worden is klein. Journalisten worden betaald en geacht onderzoek te doen en dit soort dingen aan het licht te brengen en te publiceren. Dit heet onderzoeksjournalistiek en dat is nodig. Lees meer hier.

NSA voorkwam aanslagen

De Amerikaanse geheime dienst, de National Security Agency (NSA), heeft tientallen terreuraanslagen weten te voorkomen. Dat heeft de directeur van de NSA, Keith Alexander, verklaard tegenover een senaatscommissie, zo meldt Villamedia. Het ging volgens hem om aanslagen in de VS en daarbuiten. Het was de eerste keer dat de NSA met een verklaring kwam na de onthullingen van Edward Snowden, aldus Villamedia. Volgens deze klokkenluider houdt de NSA op zeer grote schaal internet- en telefoonverkeer in de gaten. Alexander gaf verder aan meer informatie over elektronische surveillance openbaar te willen maken.

Homoamendement vormt gevaar voor immigratiehervorming

De Republikeinse senator van Florida, Marco Rubio, zei afgelopen week dat hij tegen zijn Senator Marco Rubio, R-FL, pauses as heeigen immigratiewetsvoorstel zal stemmen als er rechten in staan voor homoseksuele en lesbische stellen. “If this bill has in it something that gives gay couples immigration rights and so forth, it kills the bill. I’m gone. I’m off it”, aldus Rubio. “I’ve said that repeatedly. I don’t think that’s going to happen, and it shouldn’t happen. This is already a difficult enough issue as it is.” De Democratische senator van Vermont, Patrick Leahy, heeft namelijk een amendement ingediend om rechten voor homoseksuele en lesbische stellen op te nemen in de wet voor immigratiehervorming. Lees meer hier.

Syrië heeft ‘rode lijn’ overschreden

Het Witte Huis maakte afgelopen week bekend dat de Syrische regering in de burgeroorlog chemische wapens heeft gebruikt, waaronder sarin gas. De regering Obama zei dat het de “scope and scale of assistance” aan de rebellen in Syrië wil versterken, wat inhoudt dat Amerika wapens gaat leveren aan de rebellen. Dit zullen lichte wapens zijn en verder wil het Witte Huis een no-fly zone boven Syrië, maar moet dit met andere landen bespreken in de VN Veiligheidsraad. Lees meer hier.

FBI start onderzoek Snowden

De Amerikaanse veiligheidsdienst Federal Bureau of Investigation (FBI) is een strafrechtelijk onderzoek naar klokkenluider Edward Snowden begonnen. De directeur van de FBI, Robert Mueller heeft dat gezegd in het Huis van Afgevaardigden, zo meldt Villamedia. De onthullingen van Snowden over de surveillance-praktijken van de Amerikaanse geheime dienst hebben de veiligheid van de VS volgens Mueller in gevaar gebracht, aldus Villamedia.

Republikeinen focussen zich op IRS schandaal

Het schandaal rondom de Internal Revenue Service, de Amerikaanse belastingdienst, die irsbuilding rechtse politieke groepen, zoals de Tea Party, aan extra onderzoek onderwierp is op de achtergrond geraakt, nadat het lek bij de NSA naar buiten kwam en klokkenluider Edward Snowden de praktijken van de NSA na buiten bracht. Maar de Republikeinen zijn het schandaal rondom de IRS nog niet vergeten en focussen zich op het schandaal en willen graag zien dat er koppen gaan rollen. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Hillary Clinton, Homohuwelijk, Immigratie, Marco Rubio, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Syrië en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.