Kort Nieuws

Perry: “2016 is een optie”

De gouverneur van Texas, Rick Perry, maakte afgelopen week bekend dat hij zich niet opnieuw verkiesbaar stelt voor een nieuwe termijn als gouverneur. Dit besluit zorgt voor perrystory-topspeculatie of hij opnieuw een poging gaat doen om de Republikeinse presidentiële nominatie wil proberen te winnen in 2016. Perry zei niks over zijn politieke toekomst, maar sloot een nieuwe poging om in het witte Huis te komen niet uit. Perry werd door Fox News Sunday gevraagd over een eventuele kandidatuur in 2016. “Certainly that’s an option out there, but again, we’ve got a lot of work to do in this building right behind me over the course of the next couple weeks that have my focus substantially, more than even 2014 or 2016″, aldus Perry. Lees meer hier.

Alle troepen uit Afghanistan?

President Obama denkt er serieus over na om alle Amerikaanse soldaten in 2014 uit Afghanistan te halen, aldus CNN. De krant The New York Times schreef dat de regering Obama kijkt om de terugtrekking te versnellen en te kijken naar de “zero option” en alle troepen terug te trekken. Lees meer hier.

Komt Palin terug?

Sarah Palin lijkt nog niet te genoeg te hebben van de politiek. De voormalige gouverneur palin_727van Alaska zei afgelopen week dat ze er over denkt om mee te doen aan de race voor een zetel in de Senaat. Ze neemt het dan op tegen de Democraat Mark Begich die zich opnieuw verkiesbaar heeft gesteld in 2014. “I’ve considered it because people have requested me [to] consider it”, aldus Palin. “I’m still waiting to see what the lineup will be. And hoping there will be some new blood, new energy. Not just kind of picking from the same old politicians in the state that come from political families.” Lees meer hier.

Immigratie goed voor economie

De nieuwe immigratiewet die door de Senaat werd aangenomen is goed voor de Amerikaanse economie en zorgt voor meer banen, aldus het Witte Huis in een rapport dat afgelopen week werd gepresenteerd. President Obama hoopt dat met deze argumenten de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden de wet voor hervorming van de immigratie aannemen waarin staat dat illegale immigranten op den duur het Amerikaanse staatsburgerschap kunnen krijgen en dat de grenzen beter beschermd worden tegen illegalen. Lees meer hier.

Geen voedselbonnen

Het Huis van Afgevaardigden nam afgelopen week de zogenoemde “farm bill “ aan die gaat capitol-24over voedsel programma’s en productie, maar nam niet een verlenging van voedselbonnen op in de wet. De wet werd in het Huis aangenomen met 216 stemmen voor en 208 stemmen tegen aangenomen. Obama heeft aangegeven dat hij waarschijnlijk zijn veto over de wet zal uitspreken. In Amerika hebben werklozen recht op voedselbonnen om toch hun dagelijkse boodschappen te kunnen doen. Lees meer hier.

Clinton zou winnen

De presidentsverkiezingen van 2016 zijn nog ver weg, maar toch houdt men nu al peilingen Hillary Clinton Launches Women's World Cup Initiativeover wie er zou winnen als eventuele kandidaten het tegen elkaar op zouden nemen. Volgens een nieuwe peiling van Quinnipiac University zou Hillary Clinton de gouverneur van New Jersey, Chris Christie en senator van Kentucky, Rand Paul, ruim verslaan. Christie zou wel vice-president Joe Biden verslaan en Biden en Paul liggen ongeveer gelijk als ze het tegen elkaar zouden opnemen. Lees meer hier.

Napolitano treedt af

Janet Napolitano, de nationale veiligheidsadviseur van president Obama, treedt af en wordt de directeur van de University of California. Ze zal het ministerie van Homeland Security in september verlaten, aldus CNN. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, Chris Christie, Hillary Clinton, Immigratie, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, President Biden/Joe Biden, Rand Paul, Rick Perry, Sarah Palin en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.