@whitehouse

Sinds president Obama zijn intrek nam in het Witte Huis in januari 2009 is het Witte Huis heel actief op sociale media. De staf van het Witte Huis wilde graag weten met welke mensen de regering Obama communiceert op de sociale media kanalen en deed er onderzoek naar. En het leverde een aantal leuke feitjes op. Zo blijkt dat de mensen die het Witte Huis (@whitehouse) op Twitter volgen een stuk jonger zijn dan de mensen die het Witte Huis op Facebook volgen. Ook zijn ze meer betrokken. Focus on America volgt het Witte Huis zowel op Twitter als op Facebook.

Hieronder enkele feiten over de volgers van het Witte Huis:

  • 32 procent van de volgers op Twitter is ouder dan 50 jaar. Bij de gebruikers op Facebook is dat 50 procent
  • De volgers op Twitter zijn meer geïnteresseerd in de tweets van het Witte Huis. Maar liefst 93 procent zegt minstens 1 keer per week een tweet te lezen. Op Facebook leest 62 procent een bericht per week
  • De gebruikers op Facebook blijken wel vaak de berichten van het Witte Huis te delen. Daarvan doet 56 procent dat 1 keer per maand. Maar 35 procent van de volgers op Twitter retweet maandelijks een tweet van het Witte Huis

De mensen die meededen aan het onderzoek, geven aan dat ze meer nieuws gerelateerde berichten willen zien, meer interactieve content en meer foto’s.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Nieuws/Amerika/VS en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.