Kort Nieuws

Misleiding

De Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden publiceerde afgelopen week een rapport ericholderwaarin staat dat de minister van Justitie, Eric Holder, “deceptive and misleading” verklaringen gaf tijdens een hoorzitting van de Judiciary Committee over het afluisteren van telefoons van journalisten en het beklijken van hun emails. De commissie startte een onderzoek na de hoorzitting omdat Holder zei dat hij niets wist of er mensen werden vervolgd die dingen naar de pers lekte. Maar na de hoorzitting gaf het ministerie van Justitie toe dat Holder een bevel had getekend om de emails van journalist James Rosen van Fox News op te vragen. In bevel stond dat Rosen was een “co-conspirator” in het lek naar een voormalig werknemer van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Lees meer hier.

Eerste taak nieuwe directeur FBI: Benghazi

De Senaat keurde afgelopen week de benoeming van James Comey als nieuwe directeur FBIlogovan de FBI goed. En Comey krijgt het meteen druk en voelt de druk van de Republikeinen. Acht Republikeinen noemde afgelopen week het onderzoek van de regering Obama naar de aanval op het Amerikaanse consulaat in Benghazi op 11 september 2012 “simply unacceptable.” De Republikeinen willen nu dat Comey meer onderzoek doet en het Congres binnen 30 dagen inlicht over zijn bevindingen. “It has been more than 10 months since the attacks”, aldus de Republikeinen in een brief aan de nieuwe FBI directeur. “We appear to be no closer to knowing who was responsible today than we were in the early weeks following the attack. This is simply unacceptable.” Het lijkt er overigens op dat de regering Obama de informatie die het heeft over Benghazi liever niet openbaar maakt. Lees meer hier.

Booker niet in 2016

Cory Booker, de burgemeester van Newark, New Jersey, die mee doet aan de race om een zetel in de Senaat en algemeen wordt gezien als een nieuwe ster in de Democratische partij en genoemd als een potentiële presidentiële kandidaat voor de partij sloot afgelopen week uit dat hij in 2016 mee doet aan de presidentsverkiezingen. Booker werd gevraagd door Politico of hij mee zou doen aan de presidentverkiezingen en hij antwoordde met drie woorden: “Absolutely yes, unequivocally.” Lees meer hier.

Werkloosheidspercentage valt tegen

De werkloosheid in Amerika daalde in de maand juli maar ligt. Er kwamen in juli 162.000 banen bij, terwijl economen hadden verwacht dat werkgevers 180.000 banen zouden creëren. Het werkloosheidspercentage zakte naar 7,4 procent. Lees meer hier.

Warme zomer voor Obamacare

Het klinkt bekend. In de zomermaanden, als het Congres met reces is en de campagne begint voor de tussentijdse verkiezingen in 2014, zullen verschillende activisten in de staten beginnen met een campagne tegen president Obama’s zorgwet, Obamacare. En augustus 2013 kan dan wel eens gaan lijken op augustus 2009 toen verschillende bijeenkomsten werden gehouden, georganiseerd door de Tea Party beweging. En aangezien de Affordable Care Act en doorn in het oog is voor veel conservatieven, die als doel hebben de wet af te schaffen, kan het wel eens een hete zomer worden. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Libië, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Tea Party en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.