Kort Nieuws

De toekomst van Wendy Davis

De Democraat Wendy Davis, senator in de staat Texas, zei afgelopen week dat ze “absolute wendydaviscertainty” dat ze zich opnieuw verkiesbaar stelt voor haar huidige zetel of voor de functie als gouverneur. De huidige gouverneur Rick Perry stelt zich niet opnieuw verkiesbaar. Maar Davis maakte bekend dat ze niet mee zal doen aan een race om een zetel in de Senaat of als plaatsvervangend gouverneur. Lees meer hier.

Geen ontmoeting Obama en Poetin

De verhoudingen tussen Rusland en Amerika staan sinds het verstrekken van een visum aan klokkenluider Edward Snowden op een dieptepunt, zo meldt Villamedia. President Obama heeft besloten om president Vladimir Poetin niet te ontmoeten bij zijn bezoek aan Rusland in september. De G20 houdt in die maand in Rusland een top, waar Obama bij aanwezig is, aldus Villamedia. Gisteren zei Obama in de talkshow van Jay Leno dat Rusland “zo nu en dan terugglijdt naar een mentaliteit uit de Koude Oorlog.” 

Bush geopereerd

bushVoormalig president George W. Bush heeft een hartoperatie onder gaan, maar werd snel uit het ziekenhuis ontslagen. Bush kreeg een “stent placed in his heart to alleviate a blockage in an artery”, aldus woordvoerder Freddy Ford. De operatie is succesvol verlopen. Lees meer hier.

Zuckerberg voor immigratiehervorming

Oprichter en eigenaar van Facebook, Mark Zuckerberg maakt zich hard voor de hervorming van de immigratie en heeft nu ook een spotje gelanceerd om te zorgen dat de politici de hervorming van de immigratie door voeren. Lees meer hier.

Medal of Freedom

Tijdens de 50ste uitreiking van de Presidential Medal of Freedom zal president Obama de medaille onder andere uitreiken aan voormalig president Bill Clinton en Oprah Winfrey. President John F. Kennedy was de eerste president die de hoogste waardering gaf door de overheid aan burgers. Clinton en Winfrey zijn twee van de in totaal 16 mensen die de Medal of Freedom zullen krijgen. Lees meer hier.

Veel geld

Hij speelde al eerder met de gedachte om mee te doen aan de presidentsverkiezingen, donald-trumpmaar besloot in 2012 dat niet te doen. Maar Donald Trump denkt opnieuw serieus na of hij een poging gaat wagen om in het Witte Huis te komen. De zakenman ging afgelopen week naar Iowa waar de eerste caucus plaats vindt. Trump was niet alleen, want ook senator van Texas, Ted Cruz en voormalig senator van Pennsylvania, Rick Santorum, waren in Iowa, Alle drie spraken ze op het evangelische Family Leader Conference. Trump zei tegen ABC News dat hij veel geld wil spenderen aan een eventuele campagne als hij echt besluit mee te doen. “If I did it, I’d spend whatever it took”, aldus Trump tegenover ABC News. Lees meer hier.

 

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Bill Clinton, Donald Trump/President Trump, George W. Bush, Immigratie, Iowa, Nieuws/Amerika/VS, Rick Santorum, Rusland, Ted Cruz en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.