Kort Nieuws

Fout

De senator van Kentucky, Rand Paul, zei afgelopen weken, zoals verwacht, dat Amerika rpaulpoint.gizich niet militair moet bemoeien met de burgeroorlog in Syrië. Paul is tegen elke vorm van ingrijpen en tegen een aanval op Syrië. Paul daagde minister van Buitenlandse Zaken. John Kerry, uit die voor een aanval op Syrië is. Paul noemde een aanval op Syrië een “mistake.” “He’s famous for saying, ‘How can you ask a man to be the last one to die for a mistake?’ I would ask John Kerry, ‘How can you ask a man to be the first one to die for a mistake?'”, aldus Paul tegenover de televisiezender NBC. Lees meer hier.

Belangrijke steun

Afgelopen week kwam er belangrijke steun voor president Obama uit onverwachte hoek. De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, John Boehner en de Republikeinse fractievoorzitter in het Huis, Eric Cantor, zeiden afgelopen week na een gesprek met president Obama dat ze hem zullen steunen voor militair ingrijpen in Syrië. Zij zullen voor stemmen. “This is something that the United States as a country needs to do”, aldus Boehner tegenover journalisten na een gesprek met Obama. “I will support his call for action, and I believe my colleagues should too.” Lees meer hier.

Clinton voor ingrijpen

-hillary-clinton-0611Voormalig minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, steunt president Obama in zijn beslissing om Syrië militair aan te pakken, aldus CNN. “Secretary Clinton supports the President’s effort to enlist the Congress in pursuing a strong and targeted response to the Assad regime’s horrific use of chemical weapons”, aldus een medewerker van Clinton. Lees meer hier.

Confrontatie McCain

Senator van Arizona, John McCain, die een groot voorstander is van militair ingrijpen is johnmccaintegen het regime van president Assad en is daarmee voor president Obama een grote steun in een aanval op Syrië, Maar McCain kreeg afgelopen week de wind van voren van tegenstanders van een aanval op Syrië in een town hall in Phoenix, Arizona. McCain is een voorstander van een hardere lijn tegen Syrië en ook voorstander zou zijn als er een plan is om het regime van president Assad om ver te werpen. Tijdens de bijeenkomst kreeg McCain van veel mensen te horen dat ingrijpen in Syrië zou kunnen leiden tot gevolgen die niet te overzien zijn. De onderstaande video is een must seeLees meer hier.

Werkloosheid daalt verder

In de maand augustus kwamen er meer banen bij en de werkloosheid daalde tot 7,3 procent. In augustus kwamen er 169.000 banen bij, aldus het ministerie van Werkgelegenheid.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Hillary Clinton, John Boehner, John McCain, Nieuws/Amerika/VS, Rand Paul, Syrië en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.