Kort Nieuws

Tea Party establishment

Een steeds grotere groep van invloedrijke Tea Party leiders dreigt de Republikeinen in het Huis van afgevaardigden, die mede door hen zijn gekozen tijdens de vorige verkiezingen, teaparty logomet maatregelen. Het dreigement is duidelijk: “Defund Obamacare or get a primary challenge.” Met andere woorden, zorg dat Obamacare wordt afgeschaft of je moet het tijdens de tussentijds verkiezingen in 2014 opnemen tegen een uitdager die dan door de Tea Party gesteund wordt. Drie conservatieve Republikeinse senatoren, waaronder de senator van Texas, Ted Cruz en aantal Republikeinse afgevaardigden en veel Tea Party activisten protesteerde afgelopen week tegen de implementatie van de Affordable Care Act. Maar hun protest was meer gericht tegen de Republikeinen in het Huis dan tegen president Obama. Lees meer hier.

Weiner verliest

Anthony Weiner, die eigenlijk een hopeloze poging ondernam om burgemeester van New York te worden, verloor afgelopen week de voorverkiezing. Van alle kandidaten die mee deden eindigde Weiner als vijfde. De nieuwe Democratische kandidaat, Bill de Blasio, die eigenlijk in het begin geen kans maakte is nu de belangrijkste kandidaat om Michael Bloomberg op te volgen. Hij won met overmacht van zijn tegenstanders. De Blasio kreeg maar liefst 40 procent van de stemmen. De Blasio is vooral populair omdat hij kritiek uitte op de in zijn ogen liberale lijn van Bloomberg. Lees meer hier.

Democraten verliezen recall voor strengere wapenwetgeving 

Kiezers in Colorado konden afgelopen week stemmen voor de strengere wapenweging in de staat. Twee Democratische afgevaardigden die in een zogenoemde recall stemming de wet verdedigde verloren de recall. De recall werd gezien als een graadmeter hoe het nationaal staat met het idee om iets aan de wapenwetgeving te doen en zal het debat over strengere wapenwetgeving opnieuw doen oplaaien. De beide afgevaardigden stemde eerder dit jaar voor de wet die zorgde voor strengere wapenwetgeving in Colorado wat leidde tot veel protest. Lees meer hier.

Nieuwe directeur Centrale Bank

Meer dan 300 economen hebben een brief naar president Obama gestuurd waar in ze vragen om Janet Yellen te benoemen als de nieuwe directeur de Amerikaanse Centrale Bank. “Dr. Yellen is superbly qualified”, zo staat in de brief.

Gingrich: “Poetin is een dictator en een gangster”

“Americans shouldn’t let Vladimir Putin’s opinions get under their skin because the Russian president is a one-time KGB officer whose primary interest is nationalism”, aldus Newt Gingrich Holds Primary Night Gathering In Birmingham, Alabamade voormalige voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Newt Gingrich, afgelopen week. “While we have to deal with him as the president of Russia, we don’t have to respect his views. We don’t have to respect his opinions”, aldus Gingrich in het programma “Crossfire” van CNN waar hij medepresentator van is. “And frankly, we should laugh at him when he tries to lecture America about exceptionalism, because he ain’t exceptional. He’s just one more in a long tradition of dictators and thugs.” De auteur van dit weblog is het niet vaak met Gingrich eens, maar deze keer is de auteur het met zijn definitie van Poetin helemaal eens. Lees meer hier.

Neanderthalers

Vice-president Joe Biden sprak afgelopen week over het succes van de Violence Against Women Act en beschreef de politici in het Congres die de verlenging van de wet probeerde Obama Hosts Easter Prayer Breakfast In The White Housete vertragen als de “Neanderthal crowd.” “I’m going to say something outrageous”, aldus Biden tijdens een bijeenkomst ter ere van de 19de viering van de wet, die vrouwen probeert te beschermen tegen huiselijk geweld. Biden zei dat het “surprisingly last year we ran into this sort of Neanderthal crowd” en voegde daar aan toe: “I’m serious, I mean, when you think about it, did you ever think we’d be fighting over 17 years, 18 years later? To reauthorize this.” Biden was in het midden van de jaren ’90, toen hij nog senator van Delaware was, de drijvende kracht achter de wet. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Newt Gingrich, Nieuws/Amerika/VS, President Biden/Joe Biden, Tea Party, Ted Cruz, Wapenwetgeving en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.