Acht vragen over Obamacare

In het kort komt het hier op neer: Het drama van een potentiële sluiting van de overheid zal niet botsen met de belofte van een nieuw zorgverzekeringsstelsel bekend als Obamacare. Hieronder staan de antwoorden op de 8 meest prangende vragen over de sluiting van de overheid en de Affordable Care Act; Obamacare.

1. Wat gebeurt er op 1 oktober met Obamacare en de sluiting van de overheid?

Allereerst, de ziektekostenverzekering vastgesteld in de Affordable Care Act, beter bekend als Obamacare, zal op 1 oktober open zijn voor het bedrijfsleven. Miljoenen 111002013126-doctor-with-stethoscope-story-toponverzekerde Amerikanen zullen zich kunnen inschrijven voor verschillende ziektekostenplannen voor dat de gehele wet op 1 januari 2014 in werking treedt. Ten tweede, de Amerikaanse regering gaat “shutdown “, gaat op slot als het Congres niet kan instemmen met een financiering van Obamacare en de Republikeinen die kiezen voor “defund Obamacare.” Deze twee zaken zijn met elkaar verbonden. Het Huis van Afgevaardigden en de Senaat zijn niet in staat om overeenstemming te bereiken over de nieuwe begroting. En Republikeinse afgevaardigden en senatoren blokkeren dit omdat zij dit zien als hun laatste kans om Obamacare te stoppen.

2. Als de overheid sluit wordt Obamacare dan stilgelegd?

Nee, want het grootste deel van de financiering van Obamacare is afkomstig van nieuwe belastingen, kostenbesparingen op andere programma’s, zoals Medicare en andere vormen van financiering. Dit gaat gewoon door, zelfs in het geval van als de overheid op slot gaat. De Republikeinen proberen met een potentiële ‘government shutdown’ de Democraten te dwingen Obamacare uit te stellen en beweren dat de Affordable Acre Act niet werkt als er een sluiting van de overheid plaats vindt. Maar ongeacht de sluiting, de wet blijft nog steeds van kracht. Ook vele nieuwe eisen, die verzekeraars dwingt om iedereen die een verzekering aan te bieden en Amerikanen die een boete moeten betalen als ze geen ziektekostenverzekering hebben, zijn ook, als de overheid sluit, nog steeds van kracht.

3. Moet u zich aanmelden voor een nieuwe ziektekostenverzekering als op 1 oktober de open inschrijving voor Obamacare begint?

Misschien, er zijn twee mogelijkheden:

A. Heeft u een ziektekostenverzekering via uw werkgever?

Als het antwoord ja is, dan heeft Obamacare niet echt invloed op u. Althans nu nog niet. Veel mensen denken dat als gevolg van Obamacare minder bedrijven een USNS Comfort Deploys on Humanitarian Mission to Haitiziektekostenverzekering zullen afsluiten, vooral voor laagbetaalde werknemers en gepensioneerden. Deze werkgevers zouden, per werknemer, een boete aan de overheid moeten betalen, maar het zou goedkoper voor hen kunnen zijn om op de lange termijn deze boete te betalen aan de overheid in plaats van het aanbod gebruik te maken om nieuwe verzekeringen af te sluiten. Andere bedrijven kunnen snijden in het aantal uren dat sommige werknemers werken, waardoor ze parttimers die minder dan 30 uur werken geen ziektekostenverzekering hoeven aan te bieden en dus deze werknemers geen geld kosten, maar ze wel onverzekerd zijn. Het gaat zeker een aantal jaar duren om te zien of dit echt effect heeft. Echter, als u een ziektekostenverzekering via u werkgever heeft, zou u waarschijnlijk vallen onder de dekking en koopt u een ziektekostenverzekering via Obamacare.

B. Heeft u een ziektekostenverzekering via de overheid?

Als het antwoord ja is, ook dan heeft Obamacare niet echt invloed op u. Althans nu nog niet. Obamacare is gebaseerd op de kosten die ouderen met zich meebrengen en door efficiënter te werken probeert men er voor te zorgen dat een aantal nieuwe diensten voor jongere mensen betaalbaar worden. Het is niet de bedoeling dat de aangeboden diensten van Medicare worden gewijzigd. Een grote test van deze belofte is de Medicare Advantage. Dit zijn prive-verzekeringsplannen van diensten van Medicare aan senioren. Ze kosten de overheid meer per persoon om Medicare aan te bieden. Obamacare streeft er naar om deze uitgaven terug in lijn met de rest van Medicare te brengen. Dit zou kunnen leiden tot veranderingen in Medicare Advantage opties, zoals lidmaatschap van fitnessclubs en andere zaken die worden aangeboden. Maar de kern van de diensten van Medicare blijven van kracht. Hetzelfde geldt voor Medicaid. Als u een verzekering heeft in één van de 50 staten waar de Medicaid-programma’s gelden, dan heeft Obamacare geen invloed op u.

4. Heeft u een individuele ziektekostenverzekering?

Zo ja, dan heeft Obamacare invloed op u. Het is mogelijk dat uw ziektekostenverzekering niet zal veranderen, maar het is ook mogelijk en wellicht waarschijnlijk dat uw verzekering capitol-hill-ii2niet voldoet aan alle minimale vereisten die Obamacare oplegt. Deze eisen omvatten nieuwe regels voor hoeveel winst bedrijven mogen maken voor het aanschaffen van ziektekostenplannen, nieuwe regels voor de dekking van de vrouwen die in diensten zijn bij een bedrijf en nieuwe regels voor hoeveel meer verzekeringsmaatschappijen in rekening mogen brengen voor vrouwen, dan voor mannen. In dat geval moet u mogelijk een duurdere verzekering afsluiten. Het is ook mogelijk dat u misschien een nieuwe ziektekostenverzekering wilt. Controleer uw bestaande verzekering en of die is ‘uitgewisseld’ met een verzekering van de overheid in uw staat. Mensen die nou Obamacare leuk of niet leuk vinden hebben wel iets te zeggen over de kosten van individuele ziektekostenplannen. Het is eerlijk om te zeggen dat Obamacare goedkoper zou kunnen zijn dan verwacht voor sommige individuen. Maar het is ook goed om op te merken dat de premies waarschijnlijk zullen stijgen op de individuele markt. Waarom? Er komt een meer ‘robuuste’ verzekering om meer kosten van een verzekering te kunnen dekken. Aan de andere kant kunnen veel mensen die ziek zijn en die nu bijvoorbeeld 100.000 dollar voor een particuliere ziektekostenverzekering betalen er op vooruit gaan en zien dat hun zorgkosten dalen.

5. Heeft u geen ziektekostenverzekering?

Is het antwoord ja, dan geldt Obamacare voor u, of u het nu leuk vindt of niet. U gaat zich inschrijven voor Medicaid of u gaat een ziektekostenverzekering van een particuliere onderneming kopen die georganiseerd is door of de overheid van uw staat of door de federale overheid. Als u alleenstaand bent en u verdient minder dan 15,281.70 dollar per jaar (31,321.50 dollar voor een gezin van vier per personen) dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor Medicaid. Sommige staten hebben geweigerd om hun programma’s uit te breiden. De mensen die een lager inkomen hebben en in aanmerking voor Medicaid komen, maar hun staat het programma niet uitbreidt zou dit kunnen leiden tot een stijging van het landelijke armoede percentage met 133 procent en dat zal elk jaar stijgen.

6. Hoeveel gaat Obamacare u kosten?

Dat hangt ervan af. Wat als u niet 15,281.70 dollar per jaar verdient maar iets meer? Dan krijgt u geen Medcaid. U krijgt ook van uw werkgever geen ziektekostenverzekering obamacareapprovedaangeboden, maar u wilt wel een verzekering afsluiten? Kunt u het zich wel veroorloven om een ziektekostenverzekering af te sluiten? De overheid gaat u helpen om te zorgen dat u Obamacare kan betalen. Als u alleenstaand bent en u verdient minder dan 45.960 dollar per jaar (94.200 dollar voor een gezin van vier personen) dan kunt u in aanmerking komen voor een subsidie van de overheid ​​die helpt om een ziektekostenverzekering af te sluiten. De Kaiser Family Foundation schat dat de gemiddelde overheidssubsidie ​​voor een gezin ongeveer 2700 dollar zal zijn en de gemiddelde premie kosten zullen ongeveer 8250 dollar zijn. Deze kosten zullen variëren afhankelijk van de leeftijd en het aantal gezinsleden en het niveau van de verzekering die zij kiezen om af te sluiten.

7. Is Obamacare een overheidsziektekostenverzekering?

Nee, niet echt. In veel staten zullen de Medicaid– programma’s groeien en zullen de programma’s in veel grotere delen van de staat meer mensen verzekeren. De kern van de <> on June 28, 2012 in Washington, DC.Affordable Care Act is de creatie van ‘uitwisselingen’ tussen ziektekostenverzekeringen. Dit zijn vooral plekken op het internet waar mensen die geen verzekering kunnen krijgen van het bedrijf waarvoor ze werken. Aan de ene kant stelt de Amerikaanse overheid dat de bedrijven een boete moeten betalen als ze mensen geen ziektekostenverzekering aan bieden. Aan de andere kant stelt de overheid wel dat de verzekeringsmaatschappijen ziektekostenverzekeringen aan iedereen moeten kunnen aanbieden en regelt de overheid wel hoeveel de verzekeringsmaatschappijen in rekening kunnen brengen voor een bepaalde ziektekostenverzekering.

8. Wat gebeurt er als u besluit geen ziektekostenverzekering af te sluiten?

U bent jong en gezond? En u wilt niet echt een ziektekostenverzekering? Geen probleem. U bent niet verplicht een ziektekostenverzekering af te sluiten. Er bestaat een “opt out” regeling. Maar dan betaalt u een boete van tussen de 95 dollar voor elke volwassene in uw huishouden of 1 procent van uw inkomen van het bedrag na de eerste 10.000 dollar. Als u dus alleenstaand bent en u verdient 50.000 dollar, dan zou u een boete van 400 dollar moeten betalen, omdat u geen ziektekostenverzekering heeft. Het Amerikaanse Hooggerechtshof besliste dat deze boete grondwettig is. U kunt het zien als een vooruitbetaling voor de kosten voor de ambulance en de kosten van het verblijf in een ziekenhuis als u toch onverhoopt toch een beroep op deze diensten doet. U kunt het ook zien als veel te veel overheidsbemoeienis.

Dit artikel is een vrije vertaling en bewerking van een artikel op de website van CNN. Het originele artikel is hier te lezen

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Begroting, Belastingen, Medicare, Nieuws/Amerika/VS en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.