Kort Nieuws

Populariteit Republikeinen daalt

Meer dan de helft van de Amerikanen geeft aan dat het slecht voor Amerika is dat de boehner-story-topRepublikeinen de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden hebben, aldus een peiling die werd gehouden nadat de sluiting van de overheid voorbij was. De peiling van CNN/ORC International laat ook zien dat 60 procent van de Amerikanen vinden dat de voorzitter van het Huis, John Boehner, moet worden vervangen. De daling van de populariteit van de Republikeinen biedt wellicht kansen voor de Democraten tijdens de tussentijdse verkiezingen in 2014. Lees meer hier.

Christie accepteert legalisering homohuwelijk

De gouverneur van New Jersey, Chris Christie, accepteert het besluit van het christie.leaderhooggerechtshof in de staat die het homohuwelijk toe staat. Christie zal geen rechtszaak aanspannen om de legalisering van het homohuwelijk tegen te houden. “Although the Governor strongly disagrees with the Court substituting its judgment for the constitutional process of the elected branches or a vote of the people, the Court has now spoken clearly as to their view of the New Jersey Constitution and, therefore, same-sex marriage is the law”, aldus een verklaring namens Christie. New Jersey is nu de 14de staat waar het homohuwelijk legaal is. Lees meer hier.

Ku Klux thee

De Democratische afgevaardigde van Florida, Alan Grayson, gebruikte een afbeelding van BXL7yoLIMAAjRomeen brandend kruis en stuurde deze afbeelding naar zijn aanhang. In een email vergeleek hij de Tea Party met de Ku Klux Klan (KKK). De KKK plaatste vroeger onder andere brandende kruisen in de tuin van zwarte gelovigen om ze zo angst aan te jagen. Naast een groot brandende T staan de letters die “Tea Party”, spellen en leden van de KKK zijn op de achtergrond te zien. Er kwam veel kritiek op de vergelijking. Lees meer hier.

Herverkiezing McCain

Senator van Arizona, John McCain, zei afgelopen week dat hij is “seriously thinking” om in johnmccain2016 mee te doen en voor zesde termijn als senator te worden gekozen. “I’m seriously thinking about maybe giving another opportunity for you to vote for or against me in a few years from now”, aldus McCain tegenover 550 KFYI in Phoenix, Arizona. “I’m seriously giving that a lot of thought.” McCain heeft nog even tijd om er over na te denken. Als hij in 2016 besluit mee te doen is hij 80 jaar. Lees meer hier.

Steun Tea Party en Republikeinen daalt dramatisch

Een nieuwe peiling laat zien dat de populariteit van de Republikeinse partij, de Tea Party teaparty logoen die van de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, John Boehner, na aanleiding van de ‘shutdown’ dramatisch is gedaald. Volgens een peiling van CNN/ORC International zegt 64 procent van de Amerikanen dat ze een negatief beeld van de Republikeinse partij hebben. Dit is het hoogste percentage sinds 1992, toen CNN voor het eerst de vraag stede. Slechts 30 procent heeft een positief beeld van de Republikeinen. Lees meer hier.

Twitter ontslag

Satirische tweets onder pseudoniem hebben de stafmedewerker van het Witte Huis, Jofi Joseph, tot ontslag geleid. Anoniem beledigde Joseph, die werkte bij de Nationale Veiligheidsraad en onder meer onderhandelde over het nucleaire programma van Iran, op Twitter publieke figuren, zo meldt Villamedia. De afgelopen 2 jaar stuurde hij tweets over de politieke motieven en carrières van collega’s. In de tweets stond nooit geheime of gevoelige informatie, maar wel details die niet iedereen kon weten. Daardoor ontstond volgens de krant Washington Post het vermoeden dat het iemand binnen Witte Huis kon zijn.

Problemen Obamacare website

Het is bekend dat er problemen zijn met de website van de Affordable Care Act. Mensen 111002013126-doctor-with-stethoscope-story-topkunnen zich soms niet via de website registeren. Maar nu blijkt dat president Obama niets wist van de problemen met de website, terwijl verzekeringsmaatschappijen hadden geklaagd dat de site crashte toen het werd getest. Het is nu algemeen bekend dat de website niet goed werkt. Dit geeft de Republikeinen munitie om nogmaals aan te geven dat Obamacare een ramp is. President Obama hield afgelopen week een toespraak waarin hij aangaf dat Obamacare meer dan een website is en dat de problemen zo snel mogelijk worden opgelost. Lees ook het artikel Damage control waar verder op de problematiek van Obamacare wordt ingegaan. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Chris Christie, Homohuwelijk, John Boehner, John McCain, New Jersey, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Tea Party en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.