Kort Nieuws

Palin: “Obama niet klaar voor presidentschap”

De voormalige Republikeinse vice-presidentskandidaat Sarah Palin is het ooit eens met voormalig president Bill Clinton, maar als Clinton kritiek uit op president Obama dan is Palin het wel eens met hem. Volgens Sarah Palin was Obama niet klaar voor het presidentschap. Was Palin dan wel klaar voor het vice-presidentschap in 2008? Lees meer hier.

16de staat legaliseert homohuwelijk

Na dat de staat Illinois onlangs het homohuwelijk legaliseerde heeft nu ook de staat Hawaï het homohuwelijk goed gekeurd, Daarmee wordt Hawaï de 16de staat die het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht toe staat. En zijn er steeds meer staten waar homo’s en lesbiennes met elkaar kunnen trouwen. “With today’s vote, Hawaii joins a growing number of states that recognize that our gay and lesbian brothers and sisters should be treated fairly and equally under the law”, aldus president Obama, zelf geboren op Hawaï, in een verklaring. Lees meer hier.

Website Obamacare niet op tijd klaar

De regering Obama zei dat de problemen met de Obamacare website eind november op zouden zijn gelost, maar het Witte Huis zegt nu dat de reparaties aan HealthCare.gov langer gaan duren en dat de website eind november nog niet compleet zal functioneren. In plaats daar van gaf het Witte Huis afgelopen week aan dat de website voor een “vast majority” van de Amerikanen zal werken en dat er hard wordt gewerkt aan een oplossing en dat er meer problemen zijn met het online registeren dan eerder werd aangenomen. Slechts 106.000 mensen hebben zich tot nu toe opgegeven voor Obamacare. Lees meer hier.

Afzetten Holder

Een groep van 11 Republikeinse afgevaardigden introduceerde afgelopen week een voorstel om de minister van Justitie, Eric Holder, af te zetten, omdat Holder in hun ogen al zijn geloofwaardigheid en vertrouwen heeft verloren door tal van incidenten de afgelopen jaren. In het voorstel dat is opgesteld door de Republikeinse afgevaardigde van Texas, Pete Olson, staat dat Holder weigert mee te werken met een onderzoek van het Congres naar de zogenoemde “Fast and Furious” zaak door het Bureau of Alcohol, Tobacco, and Firearms (ATF), waarin wapens aan een drugskartel in Mexico werden geleverd om ze zo te kunnen oppakken. Holder heeft al aangegeven dat hij gewoon aan blijft. Lees meer hier.

Aanpassingen Obamacare

“If you like your health plan, you kan keep it”, zei president Obama herhaaldelijk, maar dat bleek niet waar. Obama bood zijn excuses aan, maar onder druk van mensen in zijn eigen partij is Obama nu genoodzaakt om deze belofte na te komen. Amerikanen die al een ziektekostenverzekering hebben kunnen deze nog 1 jaar houden. Daarna moeten ze alsnog overstappen op Obamacare. President Obama maakte afgelopen week bekend dat hij deze optie nu aanbiedt rondom de controversiële provisies in de Affordable Care Act. Obama komt met de deal omdat er nu veel mensen zijn die hun ziektekostenverzekering kwijt zijn geraakt omdat deze niet voldeed aan de voorwaarden die gelden voor Obamacare. Het Witte Huis zat er mee in zijn maag en de druk werd te groot en men moest met een oplossing komen. Lees meer hier.

Bachmann: “Ik ben mijn ziektekostenverzekering kwijt”

Eén grote criticaster van president Obama’s zorgwet is de afgevaardigde van Minnesota, Michele Bachmann. Bachmann zei afgelopen week dat ze door Obamacare nu verplicht wordt haar zorgverzekering te kopen bij de DC healthcare exchange. “I lost my insurance under Obamacare so now I’m forced to go to the DC health exchange”, aldus Bachmann tegenover CNN. “We are forced to go on the website and purchase the health insurance plan from the DC health exchange. We’ll do it, but remember there are a few problems with this website. The President acknowledged that. I’m not going to waste my time and frustration until they get the thing fixed”, aldus Bachmann. Lees meer hier.

Rectificatie Gettysburg Address

De Amerikaanse krant Patriot-News heeft deze week officieel excuus gemaakt voor een artikel dat in 1863 werd gepubliceerd. In het bewuste artikel werd de beroemde Gettysburg-toespraak van de Amerikaanse president Abraham Lincoln als “dwaas” omschreven. Op 19 november 1863 sprak Abraham Lincoln zijn rede van Gettysburg uit: “Government of the people, by the people, for the people.” Dit ter gelegenheid van de wijding van het graf van bijna achtduizend Amerikanen die sneuvelden bij de Slag bij Gettysburg. De toespraak wordt gezien als een van de keerpunten in de Amerikaanse Burgeroorlog. In slechts 273 woorden vatte hij er de essentie van Amerika in samen. Lees meer hier.

O’Malley in 2016?

De Democratische gouverneur van Maryland, Martin O’Malley, hoopte dat hij de aandacht kreeg tijdens een bijeenkomst in New Hamsphire waar hij liet doorschemeren dat hij wel eens mee kan gaan doen tijdens de presidentsverkiezingen in 2016. Het is vooralsnog speculatie, maar hij lanceerde wel een 3 minuten durende video waarin hij zijn leiderschapskwaliteiten etaleerde. O’Malley sprak in de Granite State tijdens het jaarlijkse Jefferson-Jackson diner, een bijeenkomst waar geld wordt ingezameld voor de Democratische partij in New Hamsphire. Veel kandidaten die meededen aan de voorverkiezingen in de afgelopen jaren spraken tijdens dit diner. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Hawaii, Homohuwelijk, Michele Bachmann, Nieuws/Amerika/VS, Sarah Palin en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.