Hoofdpijndossier: Obamacare (deel 2)

President Obama had zich het begin van zijn tweede termijn ongetwijfeld anders voor gesteld. Obama’s zorgwet, de Affordable Care Act, verloopt niet zoals gepland. De Obamacare website kampt nog steeds met problemen. Als gevolg daarvan is de populariteit van Obama dramatisch gedaald. Maar er zijn nog meer problemen. Dit artikel is een vervolg op de artikelen “Hoofdpijndossier: Obamacare” en “Damage control” die eerder op dit blog verschenen.

Het Witte Huis doet er alles aan op de problemen rond het uitrollen van Obamacare op te lossen. En men heeft het niet meer over de problemen met de website, die eind november zouden worden opgelost, maar nu blijkt dat die deadline niet wordt gehaald. De regering Obama brengt nu vooral positief nieuws naar buiten over de Affordable Care Act.

Het Witte Huis zegt dat wat goed gaat met Obamacare niet door de media worden genoemd. Volgens het Witte Huis zorgt er voor dat Amerikanen besparen op hun ziektekosten, alleen weten veel Amerikanen dat niet. Volgens Jason Furman, de nieuwe voorzitter van de economische commissie van het Witte Huis, zijn de kosten van de gezondheidszorg met 1,3 procent per jaar gestegen tussen 2010 tot 2013. Dat is het laagste percentage sinds 1965.

Het is zo dat de kosten gedaald zijn, maar dat geldt niet voor individuele gevallen. Het Witte Huis zegt dat elke Amerikanen via Obamacare veel geld bespaart op zijn of haar ziektekostenverzekering. Dit geldt niet voor iedereen. In sommige staten gaan mensen juist veel meer premie betalen voor dezelfde zorg. Dit kan oplopen tot honderden dollars per jaar. Dus veel Amerikanen besparen dus helemaal niet op hun medische kosten.

De regering Obama heeft besloten om de ziektekostenverzekeringen die ‘gecanceld’ waren, omdat ze niet voldeden aan de voorwaarden en eisen van de Affordable Care Act, toch met 1 jaar te verlengen. Het voorstel is bedoeld om mensen 1 jaar te geven om van hun huidige ziektekostenverzekering over te stappen naar een ziektekostenverzekering die voldoet aan de Affordable Care Act eisen.

Maar er zijn nu 7 staten die het voorstel van Obama niet goedkeuren en de ‘gecancelde’ ziektekostenverzekering niet opnieuw toestaan. De staten New York, Washington, Vermont, Rhode Island, Massachusetts, Indiana en Minnesota wijzen het voorstel van Obama af. Dit leidt tot verwarring en niemand weet hoe men dit in goede bannen gaat leiden.

Het Witte Huis liet ook weten dat het ministerie van Volksgezondheid, Department of Health and Human Services, het registeren voor Obamacare met 1 week zal verlengen. Amerikanen kunnen zich nu tot 23 december opgeven, zo dat ze op 1 januari 2014 verzekerd zijn.

Maar naast al het goede nieuws dat het Witte Huis verkondigd zijn er ook zaken die niet kloppen. Zowel het Witte Huis als het ministerie van Volksgezondheid hebben steeds aangegeven dat 40 miljoen Amerikanen via Obamacare een goede en betaalbare ziektekostenverzekering kregen. Maar het getal van 40 miljoen klopt niet. Uiteindelijk zijn er maar 12 miljoen Amerikanen die onder de Affordable Care Act zullen vallen.

Veel mensen verdienen te weinig om een ziektekostenverzekering te kunnen betalen en voor sommige subsidies, die onder Obamacare verstrekt worden, zijn voor hun niet toegankelijk. Deze mensen zijn aangewezen op Medicaid. Maar sommige staten hebben besloten om het de Medicaid programma niet uit te breiden en veel mensen komen hier niet voor in aanmerking en vallen dus buiten de boot.

Daarnaast kunnen jongeren tot 26 jaar onder de ziektekostenverzekering van hun ouders verzekerd blijven. Jongeren boven de 26 die gezond zijn zullen zich niet opgeven voor Obamacare. En het Witte Huis richt zich met de zorgwet juist op deze doelgroep.

Daarnaast vallen veel ouderen onder Medicare. De ziektekostenverzekering van de overheid voor ouderen die geen ziektekostenverzekering kunnen betalen. En zowel Medicaid als Medicare staan los van de Affordable Care Act.

Ondanks de mooie verhalen dat elke Amerikaan toegang zou hebben tot goede betaalbare zorg klopt dit niet met de werkelijkheid. In sommige staten vallen mensen buiten de boot en zullen op 1 januari onverzekerd zijn en blijven.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Medicare, Nieuws/Amerika/VS en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.