Kort Nieuws

Kerst bij de Cheney’s

Thanksgiving en het kerstdiner bij de familie Cheney zal dit jaar ongemakkelijk zijn. De dochters van voormalig vice-president Dick Cheney hebben namelijk een fundamenteel meningverschil dat is uitgelopen op een ruzie, waarvan de media konden meegenieten. De dochters denken totaal verschillend over het homohuwelijk. Liz Cheney die mee doet aan de race voor een zetel in de Senaat wordt door haar ouders, Dick Cheney en zijn vrouw Lynne, gesteund. Cheney en zijn vrouw zeiden dat Liz “loves and respects her sister Mary.” Mary is lesbisch en getrouwd met een vrouw. “This is an issue we have dealt with privately for many years, and we are pained to see it become public”, aldus de Cheney’s in een verklaring. Lees meer hier.

Hooggerechtshof geeft NSA vrijbrief

Het Amerikaanse Hooggerechtshof geeft de National Security Agency (NSA) toestemming om de binnenlandse telefonische communicatie te blijven afluisteren en data blijven te verzamelen. De rechters gaven geen verklaring en wezen een rechtszaak die was aangespannen door groep die opkomt voor het recht op privacy af. De groep zei dat een geheime rechtbank de NSA toestemming geeft om ongelimiteerd elektronische data te blijven verzamelen. Lees meer hier.

Geen tweede termijn door Obamacare

De problemen rond de Obamacare website en het uitrollen van de nieuwe zorgwet van president Obama zorgen er voor dat zijn populariteit dramatisch is gedaald. Een peiling van ABC News/Washington Post laat zien dat als de presidentsverkiezingen van 2012 nu zouden worden gehouden Mitt Romney de popular vote zou winnen. De populariteit van Obama is gedaald tot 42 procent. Lees meer hier.

2014: Obamacare of de shutdown?

Een aantal weken geleden zeiden politieke analisten dat het voor de Republikeinen moeilijk zou zijn om de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden te houden tijdens de tussentijdse verkiezingen voor het Congres in 2014 vanwege de ‘shutdown.’ De Republikeinen krijgen de schuld van de sluiting van de overheid, maar de Democraten hebben moeite om de problemen met Obamacare aan hun achterban uit te leggen. Dus lijkt de voorsprong die de Democraten hadden al weer verdwenen. Lees meer hier.

Zingende president

Het geen geheim dat president Obama van zingen houdt. Tijdens zijn presidentschap hebben we daar een aantal voorbeelden van gezien. Maar volgens zijn vrouw Michelle is zingen een vast ritueel, vooral in de badkamer. “He sings all the time. He’s in the bathroom all the time, just singing. He’s always willing to sing”, aldus Michelle Obama. Lees meer hier.

Kennedy het populairst

De meest populaire president van de laatste 50 jaar volgens een peiling van CNN/ORC International is John F. Kennedy. Maar liefst 90 procent van de Amerikanen is tevreden over hoe Kennedy zijn baan als president uitvoerde. Geen andere president komt daar bij in de buurt. Op de tweede plaats staat Ronald Reagan met 78 procent. De populariteit van Bill Clinton staat op 74 procent. Richard Nixon, de rivaal van Kennedy tijdens de presidentsverkiezingen in 1960 en de enige president die gedwongen werd om af te treden staat onder aan de lijst met slechts 31 procent. Voormalig president George W. Bush is ook een president die met 42 procent onder de 50 procent komt. “History has generally been kind to ex-presidents, but none more so than Kennedy. His approval rating in November of 1963 was 58%. In the 1990s, that number rose to 78% and rose even further in later years”, aldus de directeur peilingen van CNN, Keating Holland. Lees meer hier.

Filibuster regels aangepast

De Senaat nam afgelopen week een historisch besluit om de regels rondom een filibuster aan te passen. Nieuwe rechters en benoemingen van ministers moeten altijd door 60 senatoren gesteund worden. De afgelopen weken blokkeerde veel Republikeinse senatoren benoemingen van president Obama met een filibuster, omdat de Democraten maar 55 zetels in handen hebben. De Democratische fractieleider Harry Reid wilde regels, de zogenoemde ‘nucleaire optie’ indienen om zo de regels aan te passen. De Senaat nam zijn voorstel aan. De regels houden in dat de senatoren de meeste nominaties van de partij die de meerderheid heeft, in dit geval de Democraten, niet kunnen blokkeren. Zo kan er sneller gestemd worden en kunnen presidentiële nominaties snel goedgekeurd worden. Toen president Obama Chuck Hagel nomineerde als minister van Defensie leek het geen probleem om goedkeuring te krijgen in de Senaat omdat Hagel een Republikein is, maar de Republikeinse oppositie stemde toch in eerste instantie tegen. De Republikeinen waarschuwen dat de aanpassing van de regels rondom een filibuster de politieke relaties tussen de senatoren van de beide partijen ernstig schaadt. En dat het moeilijker wordt om tot gezamenlijke akkoorden en samenwerking te komen en wetten aan te nemen. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Bill Clinton, Dick Cheney, George W. Bush, Homohuwelijk, Michelle Obama/First Lady, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Richard Nixon en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.