Tweede termijn problemen

Het lijkt dat president Obama ook last heeft van het tweede termijn syndroom. Net als bij zijn voorgangers verloopt de tweede termijn van Obama in het Witte Huis niet soepel.

Obama had afgelopen week zijn cum-mea culpa moment. Hij hield een persconferentie over het desastreuze verloop van de roll out van de Affordable Care Act en dat het repareren van de website zijn geloofwaardigheid aantast. Obama zei dat de problemen hem geheel mogen worden aangerekend.

Het lijkt er op dat het presidentschap van Obama op een belangrijk punt is aangekomen. Het mismanagement van de regering Obama ten aanzien van Obamacare zorgt er voor dat zijn plannen van zijn tweede termijn in het water lijken te vallen. Obama heeft nog iets meer dan 3 haar in het Witte Huis, maar er wordt nu al gesuggereerd dat dit zijn presidentschap “on the brink of lame-duckedness” is.

De president heeft tot nu toe een slechte tweede termijn. Maar dit is niet nieuw. Er lijkt haast een vloek op de tweede termijn te liggen. Voormalig president George. W. Bush kreeg in zijn tweede termijn veel kritiek hoe hij om ging met de orkaan Katrina en het laatste jaar van zijn presidentschap kreeg hij bijna niets meer voor elkaar met Democratisch Congres.

President Bill Clinton zag zich vrijwel zijn hele tweede termijn geconfronteerd met een afzettingsprocedure vanwege zijn vermeende affaire met Monica Lewinsky, een stagiaire die in het Witte Huis werkte. President Ronald Reagan werd in zijn tweede termijn geconfronteerd met de Iran-Contra affaire waarbij Amerika wapens zou hebben geleverd aan Iran. Met de inkomsten werden illegaal de rebellen gefinancierd die tegenstanders waren van de Sandinisten in Nicaragua. En president Richard Nixon trad zelfs af.

De tweede termijn van een president loopt dus niet altijd op rolletjes. Het is zaak dat het Witte Huis de affaire rondom Obamacare zo snel mogelijk oplost en dat men zich weer op andere zaken kan richten anders worden de komende 3 jaar voor Obama heel zwaar en is de kans dat hij een lame duck wordt steeds groter. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Bill Clinton, George W. Bush, Nieuws/Amerika/VS en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.