Kort Nieuws

Meerderheid voor staatsburgerschap

President Obama dringt opnieuw bij het Congres aan om iets te doen aan immigratie hervorming. Een peiling laat zien dat de meerderheid van de Amerikanen voorstander is dat de immigranten die geen verblijfspapieren hebben en dus illegaal zijn een verblijfsvergunning moeten krijgen en op den duur in aanmerking komen voor het Amerikaanse staatsburgerschap. Maar een andere peiling laat zien dat immigratie hervorming niet de hoogste prioriteit heeft. De Democraten willen de ongeveer 40 miljoen illegale immigranten een legale status geven. Vele immigranten wonen en werken al jaren in Amerika en betalen gewoon belasting. De Republikeinen zijn huiverig omdat ze denken dat als de immigranten legaal in Amerika kunnen blijven en dus ook mogen stemmen, massaal op de Democraten stemmen en dat de Republikeinen dit electorale voordeel voor de Democraten nooit kunnen inhalen en dus op lokaal, regionaal en landelijk niveau politieke zetels kunnen verliezen. Lees meer hier.

Voordeel Republikeinen

Er kan in een maand tijd veel veranderen. Een peiling van CNN/ORC International laat zien dat er dramatische verandering is voor de Democraten om de meerderheid in het Congres te krijgen. De Democraten hadden een maand geleden een voordeel ten opzichte van de Republikeinen onder de geregistreerde kiezers van 50 procent tegenover 42 procent. Dit voordeel kwam doordat de Republikeinen hun hand overspeelde tijdens het gevecht over de begroting wat leidde tot de sluiting van de overheid, de ‘shutdown.’ Maar de voorsprong van de Democraten is verdwenen. Een peiling van CNN/ORC International laat zien dat de Republikeinen nu 48 procent hebben en de Democraten 47 procent. Dit is overigens een miniem verschil. Lees meer hier.

Op schema

De minister van Volksgezondheid, Kathleen Sebelius, zei afgelopen week dat “we are definitely on track to have a significantly different user experience by the end of this month”, met de problemen met de Obamacare website. In een telefonisch gesprek met onder andere lokale medewerkers zei Sebelius dat “this isn’t a magic ‘turn on the on switch'” to fix HealthCare.gov and that “the experience is vastly improved each day.” Lees meer hier.

Beter dan Bush, slechter dan Clinton

Het populariteitpercentage van president Obama is op dit momnet 41 procent, aldus een peiling van CNN. De populariteit van Obama is nog nooit zo laag geweest. Vijfenvijftig procent van de ondervraagden in de peiling is niet tevreden over Obama. Obama is wel populairder dan voormalig president George W. Bush, maar volgens de ondervraagden is hij slechter dan Bill Clinton en Ronald Reagan. Lees meer hier.

Christie aan kop

Een nieuwe landelijke peiling laat zien dat er voor het eerst iemand aan kop ligt voor de Republikeinse presidentiële nominatie in 2016. Volgens een peiling van CNN/ORC International zou Joe Biden de Democratische nominatie kunnen winnen als Hillary Clinton besluit niet mee te doen. Bij de Republikeinen gaat de gouverneur van New Jersey, Chris Christie, aan kop met 24 procent. Paul Ryan, die voornamelijk uit de spotlights blijft, krijgt 11 procent steun. De senator van Kentucky, Rand Paul, krijgt 13 procent. Senator van Ted Cruz, die net als Paul op bezoek is geweest in staten als Iowa, New Hamsphire en South Carolina, die de eerste voorverkiezingen houden, krijgt 10 procent. Lees meer hier.

Verhuizen

Na de presidentsverkiezingen van 2016 zal president Obama en de rest van de familie Obama het Witte Huis verlaten, maar dat wil niet zeggen dat de familie Obama ook uit Washington weg gaat. In een interview met nieuwszender ABC zei Obama dat de beslissing om te verhuizen voor een groot deel afhangt van Sasha, de jongste dochter van Barack en Michelle Obama. Sasha zal in 2016 in de tweede klas van de middelbare school zitten en Malia, de oudste dochter, zit dan op de universiteit. Lees meer hier.

Obama bezoekt demonstranten

President Obama ging afgelopen week op bezoek bij een groep demonstranten die in hongerstaking zijn om zo het Congres onder druk te zetten om nieuwe immigratie wetgeving aan te nemen. Obama en zijn vrouw, Michelle, bezochten de demonstranten op de National Mall om hun steun te beugen aan de hongerstakers. De zogenoemde “Fast for Families” demonstranten eten niet meer en drinken alleen nog water en hopen zo het Congres te bewegen iets doet aan immigratie hervorming. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Chris Christie, Democraten/Democratische partij/DNC, Immigratie, Michelle Obama/First Lady, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.