Kort Nieuws

Paul doet in 2016 mee

De voormalige Republikeinse presidentskandidaat Ron Paul gaat er van uit dat zijn zoon, de senator van Kentucky, Rand Paul, in 2016 mee doet aan de presidentsverkiezingen. “I think he probably will. I mean, he’s been on TV hinting that he very well might”, aldus zijn vader Ron Paul tegenover CNN. Lees meer hier.

Akkoord over begroting

“We have broken through the partisanship and the gridlock”, aldus de Democratische senator van Washington, Patty Murray, afgelopen week nadat zij met de Republikein Paul Ryan een akkoord sloot over de begroting van volgend jaar. Door het akkoord wordt een nieuwe sluiting van de overheid voorkomen. Uiteindelijk kunnen Democraten en Republikeinen wel met elkaar samenwerken als echt iets moet gebeuren. Het is alleen jammer dat partij politiek vaker belangrijker is dan het landsbelang. Lees meer hier.

Begroting leidt tot verdeelde Republikeinse partij

De interne verdeeldheid binnen de Republikeinse partij tussen gematigde Republikeinen en zeer conservatieve afgevaardigden was afgelopen week goed zichtbaar voor dat het Huis van afgevaardigden zou stemmen over de federale begroting van volgend jaar. De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, John Boehner, uitte felle kritiek op de conservatieve groepen (lees: Tea Party) die tegen het begrotingsakkoord zijn en zei dat “they lost credibility by rejecting the plan before it was announced” en gaf hen de schuld dat de overheid in oktober op slot ging. Het was voor het eerst dat Boehner zich zo uitdrukkelijk tegen de conservatieven in zijn partij uitsprak. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Begroting, Democraten/Democratische partij/DNC, John Boehner, Nieuws/Amerika/VS, Paul Ryan, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Ron Paul en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.