Kort Nieuws

Cheney stopt

Liz Cheney, de dochter van voormalig vice-president Dick Cheney, die in Wyoming aan de race voor en senaatszetel zou meedoen en zo de plek van de Republikeinse senator Mike Enzi wilde innemen, stopt met haar campagne. Volgens Cheney vanwege familieomstandigheden, maar de bekendmaking dat Cheney Enzi wilde verslaan zorgde voor onrust in de Republikeinse partij en binnen haar familie, vooral met haar lesbische zus Mary. “Serious health issues have recently arisen in our family, and under the circumstances, I have decided to discontinue my campaign”, aldus Liz Cheney in een schriftelijke verklaring. Eerder schreef Focus on America in het artikel “Wat brengt 2014?” dat we de race van Cheney nauwlettend zouden volgen. De kans dat Enzi wordt herkozen is door het besluit van Cheney groter geworden. Er blijven gelukkig nog genoeg interessante races over. Lees meer hier.

Yellen nieuwe directeur nationale bank

De Senaat keurde afgelopen week de benoeming van Janet Yellen als de nieuwe directeur van de Federal Reserve, de nationale bank, goed. De Senaat stemde met 56 stemmen voor en 26 stemmen tegen voor de benoeming van Yellen. Sommige senatoren waren niet aanwezig vanwege het extreme weer dat Amerika teistert. Lees meer hier.

Bloomberg doneert

De voormalige burgemeester van New York, Michael Bloomberg, doneerde afgelopen week 2,5 miljoen dollar aan het Senate Majority PAC, aldus CNN. Het Senate Majority PAC is een super PAC dat als doel heeft dat de Democraten de meerderheid in de Senaat houden na de tussentijdse verkiezingen. De Democraten hebben op dit moment 55 zetels en de Republikeinen 45 zetels. Maar de Democraten moeten 21 van de 35 zetels verdedigen in november. Lees meer hier.

Witte Huis erkent homohuwelijk Utah

Het ministerie van Justitie maakte afgelopen week bekend dat het de homohuwelijken die in Utah zijn gesloten erkend. De staat Utah besloot afgelopen week dat het de ongeveer 1000 homohuwelijken die zijn gesloten niet erkent voor dat het Hooggerechtshof een uitspraak heeft gedaan of Utah het homohuwelijk mag verbeiden of niet. “These families should not be asked to endure uncertainty regarding their status as the litigation unfolds”, aldus de minister van Justitie, Eric Holder, in een videoboodschap. Lees meer hier.

Professionele overname Obamacare website

De regering Obama heeft de wereld grootste consultancy bedrijf Accenture ingehuurd om de veel geplaagde Obamacare website te gaan beheren. Accenture, een technologisch consultancy bedrijf met 281.000 medewerkers en een omzet van 28,6 miljard dollar, heeft een contract van 1 jaar gekregen om de Obamacare website, HealthCare.gov, te repareren. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Homohuwelijk, Nieuws/Amerika/VS, Senaat, Utah, Wyoming en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.