Kort Nieuws

Geen nieuwe Bush

Als de voormalige gouverneur van Florida, Jeb Bush, besluit mee te doen aan de presidentsverkiezingen in 2016 heeft hij waarschijnlijk niet de steun van zijn moeder Barbara Bush. De voormalige First Lady zei in een interview met C-SPAN dat Amerika het aantal families die in het Witte Huis komen moet uitbreiden. Met andere woorden, er moet volgens Barbara Bush geen nieuwe Bush in het Witte Huis komen en ook geen nieuwe Clinton of Kennedy. “I think this is a great American country, great country, and if we can’t find more than two or three families to run for high office, that’s silly, because there are great governors and great eligible people to run”, aldus Bush. Lees meer hier.

Congres stemt voor uitgaven

De Senaat stemde afgelopen week voor een wet die zorgt dat de overheid genoeg geld heeft. Na dat het Huis van Afgevaardigden voor de wet stemde, die inhoudt dat de overheid 1,1 triljoen dollar mag uitgeven, stemde de Senaat ook voor. Het zorgt er voor dat de overheid geld heeft tot september van dit jaar. De Senaat stemde met 72 stemmen voor en 26 stemmen tegen en het was voor het eerst sinds 2012 dat beide partijen weer tot een akkoord kwamen over een begroting. Als er de politieke wil is dan kunnen Democraten en Republikeinen het wel met elkaar eens worden, maar vaak spelen andere zaken, zoals een herverkiezing, een belangrijkere rol. Lees meer hier.

Gates: “Biden zat altijd fout”

De voormalige minister van Defensie, Robert Gates, verdedigde afgelopen week zijn kritiek op vice-president Joe Biden. Gates schrijft in zijn boek getiteld: “Duty: Memoirs of a Secretary at War”, dat Biden “was wrong on nearly every major foreign policy and national security issue over the past four decades”, aldus Gates. Lees meer hier.

Zorgen schandalen voor problemen?

Hillary Clinton en de gouverneur van New Jersey, Chris Christie, de twee voornaamste kandidaten bij de presidentsverkiezingen in 2016, hebben allebei last van een schandaal dat wellicht tijdens een eventuele presidentscampagne voor problemen kan zorgen. De Republikeinen hebben opnieuw de aanval op Clinton geopend over de aanslag op het Amerikaanse consulaat in Benghazi, Libië, in 2012 waarbij 4 Amerikanen omkwamen. Volgens een nieuw rapport zou de aanslag “likely preventable” zijn geweest. De Democraten hebben harde kritiek op Christie vanwege de politieke ‘vergelding’ van medewerkers van Christie die rijbanen op de George Washington burg sloten om dat de Democratische burgemeester van Fort Lee de herverkiezing van Christie niet steunde. Het schandaal heeft nu al de naam ‘Bridgegate.’ Of dit gevolgen zal hebben voor Clinton of Christie is afwachten. Maar dat het in een presidentscampagne naar voren zal komen lijkt wel vast te staan. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Begroting, Chris Christie, Hillary Clinton, Huis van Afgevaardigden, Libië, Nieuws/Amerika/VS, President Biden/Joe Biden, Senaat en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.