Kort Nieuws

Marihuana niet gevaarlijker dan alcohol

Marihuana, dat nog steeds wordt geplaatst in dezelfde categorie als heroïne, ecstasy en paddo’s door de Amerikaanse overheid, is niet schadelijker of gevaarlijker dan alcohol, aldus president Obama. In een gesprek met de New Yorker zei Obama dat hij nog steeds negatief tegenover drugs staat, maar dat het roken van wiet in het verleden te negatief werd gezien. “As has been well documented, I smoked pot as a kid, and I view it as a bad habit and a vice, not very different from the cigarettes that I smoked as a young person up through a big chunk of my adult life. I don’t think it is more dangerous than alcohol”, aldus Obama tegenover het tijdschrift. Lees meer hier.

Populariteit Christie daalt

Volgens een nieuwe peiling van Pew Research Center is de populariteit van de gouverneur van New Jersey, Chris Christie, dramatisch gedaald. De peiling laat ook zien dat een meerderheid van de ondervraagden die iets over ‘Bridgegate’ hebben gehoord niet geloven dat Christie niet wist dat zijn medewerkers er voor zorgden dat rijbanen van de George Washington brug werden gesloten wat zorgde voor grote files bij Fort Lee, New Jersey. Lees meer hier.

Huckabee’s libido

De voormalige presidentskandidaat Mike Huckabee riep Republikeinen op om fel tegen de Democraten op te treden die volgens Huckabee van het vrouwelijke “libido” een campagne item proberen te maken. Met de opmerking van Huckabee laait de discussie tussen Republikeinen en Democraten over de gezondheidszorg voor vrouwen weer op. Huckabee zei tijdens de jaarlijkse winter vergadering van de Republikeinse partij dat de Democraten een “phony war on women” zijn begonnen om vrouwelijke kiezers te lokken. Lees meer hier.

Republikeinen discussiëren over Clinton

De Republikeinen hadden afgelopen week hun jaarlijkse winter bijeenkomst, maar het leek of Hillary Clinton daar ook was. In de wandelgangen tussen de vergaderingen van de Republican National Committee (RNC), werd de naam van Clinton vaak in gesprekken genoemd. Op een gegeven moment werd tijdens een vergadering Clinton aangeduid als “she who should not be named.” Clinton, de favoriete kandidaat voor de Democratische presidentiële nominatie, werd genoemd omdat de Republikeinen het Witte Huis in 2016 willen heroveren. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Chris Christie, Hillary Clinton, Mike Huckabee, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.