Kort Nieuws

Clinton: “Spijt van Benghazi”

Voormalige minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, zei afgelopen week dat ze het meest spijt heeft van de dood van vier Amerikanen in Benghazi, Libië. Tijdens een toespraak voor de National Automobile Dealers Association in New Orleans, Louisiana, gaf Clinton ook toe dat ze sinds 1996 geen auto meer heeft gereden. “My biggest regret is what happened in Benghazi”, aldus Clinton. “It was a terrible tragedy losing four Americans, two diplomats and now it is public so I can say two CIA operatives.” Lees meer hier.

Republikeinse reactie op State of the Union

Het is traditie dat de partij die niet in het Witte Huis zit een reactie geeft op de State of the Union toespraak van de president. De eer was dit jaar aan de Republikeinse afgevaardigde van Washington, Cathy McMorris Rodgers. In haar toespraak ging het vooral over familie en compassie om zo een ander geluid te laten horen daar waar president Obama het in zijn toespraak voor het Congres over had. In haar reactie zei Cathy McMorris Rodgers dat Obama een beleid voert dat “won’t solve the problems actually facing Americans.” Lees meer hier.

Afgevaardigde bedreigt journalist

Na afloop van de State of the Union was er nog een incident met de afgevaardigde van New York, Michael Grimm. Een journalist stelde een aantal vragen die Grimm niet bevielen en zei hij tegen de journalist dat hij hem van het balkon in het Capitol zou gooien. Het incident werd vast gelegd op camera en kreeg veel media aandacht. Grimm heeft inmiddels zijn excuses gemaakt en er worden geen stappen tegen hem ondernomen. De video is echter wel de moeite waard om te bekijken.

Reactie Tea Party op State of the Union

De senator van Utah, Mike Lee, had de twijfelachtige eer om namens de Tea Party te reageren op de State of the Union van president Obama. Lee gaf in zijn reactie de overheid de schuld van de groeiende ongelijkheid in Amerika en noemde Obamacare een “inequality Godzilla.” Lee zei: “Obamacare – all by itself – is an inequality Godzilla that has robbed working families of their insurance, their doctors, their wages and their jobs. Many Americans are now seeing why some of us fought so hard to stop this train-wreck over the last four years.”

De senator van Kentucky, Rand Paul, gaf zijn eigen reactie op de State of the Union. En zo kon iedereen zijn zegje doen. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Hillary Clinton, Libië, Nieuws/Amerika/VS, Rand Paul, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, State of the Union, Tea Party en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.