Kort Nieuws

Voorbereiding O’Malley

De gouverneur van Maryland, Martin O’Malley, zei afgelopen week tegen journalisten dat hij zich focust op zijn laatste jaar als gouverneur, maar dat hij zich ook richt op een eventuele race om de Democratische presidentiële nominatie in 2016. “Leadership is important and we will have a need for a new leader once President Obama’s term in office is over”, aldus O’Malley. “So, I have been preparing in terms of the tough work, the policy work, the ground work necessary to offer a better direction for our country.” Lees meer hier.

Christie: “Ik wist van niets”

De gouverneur van New Jersey, Chris Christie, die onder vuur ligt vanwege het schandaal om rijbanen te sluiten op de George Washington brug om een politieke vendetta uit te vechten, herhaalde afgelopen week in een interview met een radiostation nogmaals dat hij niets wist van het sluiten van de rijbanen. Hij hoorde er pas over toen het in de media verscheen. Op dit moment wordt er een onderzoek ingesteld naar ‘Bridgegate’ zoals het schandaal wordt genoemd, of Christie er van wist en wat zijn medewerkers hebben gedaan. Christie zei opnieuw dat hij “had nothing to do with this.” Lees meer hier.

Fox News niet eerlijk

De conservatieve televisiezender Fox News, die in uitzendingen vaak president Obama hevig bekritiseerd en hem van alles beschuldigd is volgens Obama “of course unfair in its attacks”, zo zei de president in een interview dat op Fox News werd uitgezonden. Obama werd geïnterviewd door de conservatieve presentator Bill O’Reilly, waarin hij Obama scherp ondervroeg over de Affordable Care Act, het schandaal rondom de belastingdienst (IRS) die conservatieve groepen extra onderzocht en de aanval op het Amerikaanse consulaat in Benghazi, Libië. Volgens conservatieven zijn deze zaken allemaal Obama’s fout. Lees meer hier.

Derde wereld vliegveld

De luchthaven LaGuardia in New York die bekend staat vanwege de drukke terminals en andere problemen en wat leidt tot grote vertragingen lijkt volgens vice-president Joe Biden op een derde wereld land. Tijdens een bijeenkomst in Philadelphia vergeleek Biden het vliegveld LaGuardia met een “third world country.” De burgemeester van New York, Bill de Blasio, was boos zei dat de uitspraak van Biden “not his finest moment” was. Lees meer hier.

Regering erkent homohuwelijk

De minister van Justitie, Eric Holder, zei afgelopen week dat de federale overheid het homohuwelijk zal erkennen, ook in de 34 staten waar het homohuwelijk illegaal is, aldus CNN. Het homohuwelijk is al legaal in onder andere New Hampshire, Connecticut, Iowa en Vermont. Holder is van plan om een memo te tekenen waarin het homohuwelijk overal wordt erkend en dat het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht erkend is “to the greatest extent possible under the law.” Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Chris Christie, Homohuwelijk, Nieuws/Amerika/VS, President Biden/Joe Biden en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.