Kort Nieuws

Verhoging schuldenplafond

Na verschillende pogingen van voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, John Boehner, om zijn partijgenoten te bewegen om enige concessies te doen om zo het schuldenplafond te verhogen stond Boehner een zogenoemde “clean” stemming voor de verhoging van het schuldenplafond toe, zonder dat de Republikeinen daar iets voor terug krijgen. De wet werd aangenomen met 221 stemmen voor en 201 stemmen tegen. Dat de goedkeuring voor de verhoging het schuldenplafond werd aangenomen was mede te danken aan de steun van de Democratische afgevaardigden. Boehner, samen met 27 Republikeinen, stemde samen met 193 Democraten voor de wet. Het schuldenplafond is nu tot 2015 verhoogd. De Senaat nam de wet ook aan. Lees meer hier.

Paul klaagt Obama en NSA aan

De Republikeinse senator van Kentucky, Rand Paul, zei afgelopen week dat hij president Obama en de National Security Agency (NSA) aanklaagt vanwege de verzameling van elektronische telefoon en email gegevens die door Edward Snowden werden onthuld. Paul en de conservatieve groep FreedomWorks klagen nu de overheid aan voor de verzameling van de gegevens. “I think that we will be heard and I think that we have a very strong argument”, aldus Paul tegenover CNN. Lees meer hier.

Rechter Virginia: “Verbod homohuwelijk ongrondwettig”

Een federale rechter in de staat Virginia heeft beslist dat het verbod op het homohuwelijk in de staat ongrondwettig is. “These laws deny Plaintiffs their rights to due process and equal protection guaranteed under the 14th Amendment of the United States Constitution”, aldus rechter Arenda Wright Allen in haar beslissing. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Homohuwelijk, Huis van Afgevaardigden, John Boehner, Nieuws/Amerika/VS, Rand Paul, Virginia en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.