Kort Nieuws

Actie voor immigratie hervorming

De senator van Arizona, John McCain, hoopt nog steeds dat er dit jaar iets gedaan kan worden op het gebied van immigratie hervorming. McCain waarschuwt dat de veranderde demografie in Amerika (lees: de steeds grotere groep Latino’s) belangrijk is voor de Republikeinen. “I have not given up hope that we will act – and we must act”, aldus McCain tegenover CNN. Lees meer hier.

Vrouwelijke president

De Republikeinse afgevaardigde van Minnesota, Michele Bachmann, denkt dat veel Amerikanen “aren’t ready” voor een vrouwelijke president. “I don’t think there is a pent-up desire”, aldus Bachmann in een interview. Bachmann spreekt uit ervaring. In 2012 deed Bachmann een poging om de Republikeinse presidentiële nominatie te winnen, maar stopte al na de eerste voorverkiezing waar ze als laatste eindigde. Als Hillary Clinton in 2016 mee doet, moeten er volgens Bachmann twee dingen gedaan worden. “Remind people [Clinton] is seeking to become commander in chief [and] how she has operated in the past with these types of responsibilities.” Bachmann doelde op de aanval op het Amerikaanse consulaat in Benghazi. “If a person reads the Senate Intelligence [Committee] report and the House Foreign Affairs [Committee] report released [last] week, it is damning for Hillary Clinton.” Als Clinton zou worden gekozen “effectively she would be Obama’s third and fourth term in office”, aldus Bachmann en noemde Clinton “the godmother of Obamacare.” Lees meer hier.

Michelle Obama: “Pas op voor Malia”

Michelle Obama heeft een waarschuwing voor de inwoners van Washington D.C.: “Watch out, Malia is coming.” De oudste dochter van de Obama’s zal volgend jaar, als ze 16 wordt, rijlessen nemen. Michelle Obama zei afgelopen week in een interview in “The Tonight Show”, die nu door Jimmy Fallon wordt gepresenteerd, dat ze probeert het leven van haar dochters zo normaal mogelijk te houden en dat ze wil dat Malia leert rijden als ze 16 jaar wordt. Maar dat zal niet zijn in de presidentiële limousine. “I don’t think we’ll let her have that”, aldus de First Lady. “One of the things I told my staff, I’ve told the Secret Service, is that when we’re out of here in a few years, you know, they’ve got to be able to function as normal people. And so driving is a part of that. So we’re going to have to figure that out. Ladies and gentlemen in D.C., watch out. Malia Obama on the road, kind of frightening. I have security, so I’m good”, zo grapte Obama. Lees meer hier.

Populariteit Clinton

De populariteit van Hillary Clinton is goed. Volgens een peiling van Gallup heeft een meerderheid van de Amerikanen een positief beeld van Clinton. Een meerderheid van 59 procent van de Amerikanen heeft een positief beeld, terwijl 37 procent een negatief beeld van haar heeft. Toen Clinton nog minister van Buitenlandse Zaken was schommelde haar populariteit rond de 65 procent. Dat percentage is gedaald tot iets onder de 60 procent toen ze in 2013 vertrok. Clinton is de grootste kanshebber om de Democratische presidentiële nominatie te winnen, als ze besluit in 2016 mee te doen. Joe Biden die er serieus over na denkt om mee te doen deed het niet zo goed in de peiling. Lees meer hier.

Texas promoten

Een onafhankelijke groep die de gouverneur van Texas, Rick Perry, steunt lanceert een nieuw televisiespotje in Illinois om bedrijven te lokken om zich te vestigen in Texas. In het spotje staat Perry voor de camera en promoot de Lone Star staat die “business-friendly tax” is en een ‘regulatory climate’ heeft. Het spotje is gericht op Texas, maar is het wellicht een promotie voor 2016? Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Hillary Clinton, Immigratie, John McCain, Michele Bachmann, Michelle Obama/First Lady, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Texas en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.