Kort Nieuws

Meer zetels

De voorzitter van de Democratische partij (DNC), Debbie Wasserman Schultz, zei afgelopen week dat de Democraten zetels zullen winnen in het Huis van Afgevaardigden tijdens de tussentijdse verkiezingen in november. Maar Wasserman Schultz wilde niet zo ver gaan als anderen in haar partij die zeggen dat de Democraten de meerderheiden in het Huis krijgen. Tegenover CNN zei de voorzitter van de DNC over de kansen om de meerderheid te krijgen: “I think we have tremendous opportunities across the country. I think we’re going to pick up seats.” De Democraten moeten 17 zetels winnen om de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden te krijgen. Lees meer hier.

Steun voor homohuwelijk in Ohio

Een nieuwe peiling laat zien dat een kleine meerderheid van de kiezers in de staat Ohio voor legalisering van het homohuwelijk zijn. Volgens een peiling van Quinnipiac University steunt 50 procent van de kiezers in de Buckeye State de legalisering van het homohuwelijk, terwijl 44 procent tegen is. Lees meer hier.

Probleemnaam

Jeb Bush begrijpt dat als zoon en broer van voormalige presidenten dat de familienaam hem zowel helpt als kan tegen werken als hij besluit mee te doen aan de presidentsverkiezingen in 2016. De voormalige gouverneur van Florida gaf aan dat hij aan het eind van dit jaar een beslissing neemt of hij mee doet om in het Witte Huis te komen. Voormalig First Lady Barbara Bush zei tegenover CSPAN dat “there’s no question in my mind that Jeb is the best-qualified person to run for president, but I hope he won’t, there are other families, who deserve a chance.” En over de familienaam Bush zei Jeb Bush: “It’s an issue for sure.” Lees meer hier.

Veto

De gouverneur van Arizona, Jan Brewer, sprak afgelopen week haar veto uit over een wet die bedrijven toe staat op grond van geloofsovertuigingen geen diensten hoeven te leveren aan homoseksuele en lesbische klanten. De controversiële wet zorgde voor grote verdeeldheid tussen voor- en tegenstanders. En de druk op Brewer werd opgevoerd nadat het Republikeinse congres van de staat de wet aannam. Brewer zei dat de een beslissing zou nemen dat “she knew was right for Arizona.” Brewer: “I call them as I see them, despite the cheers or the boos from the crowd.” Brewer zei dat de wet “could result in unintended and negative consequences.” Lees meer hier.

Verjaardag

De Tea Party Patriots, één van de grootste groepen van de conservatieve Tea Party beweging vierde afgelopen week zijn vijfjarig bestaan. De Tea Party beweging werd in 2009 opgericht als reactie op de verkiezing van president Obama en, in de ogen van de theedrinkers, zijn liberale, socialistische beleid. Met een aantal sprekers, waaronder Rand Paul en Michele Bachmann, werden de mijlpalen van de organisatie nog eens aangestipt, waaronder de meerderheid van de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden in 2010 en het effect dat de beweging heeft op politieke activisten en beleidsmakers. Lees meer hier.

Bro

President Obama heeft een boodschap voor opgroeiende jongeren die tot een minderheid behoren, net zoals de president zelf. “No excuses. Government, and private sector, and philanthropy, and all the faith communities, we all have a responsibility to help provide you the tools you need. We’ve got to help you knock down some of the barriers that you experience”, aldus Obama. “But you’ve got responsibilities too. And I know you can meet the challenge, many of you already are, if you make the effort.” President Obama lanceerde afgelopen week het “My Brother’s Keeper” initiatief. Het is een initiatief dat mannen en jongens “of color” moet helpen om succesvol te worden. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Arizona, Democraten/Democratische partij/DNC, Homohuwelijk, Huis van Afgevaardigden, Nieuws/Amerika/VS, Ohio, Peilingen, Tea Party en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.