Kort Nieuws

Geen herverkiezing

De Republikeinse gouverneur van Arizona, Jan Brewer, maakte afgelopen week bekend dat ze zich niet opnieuw verkiesbaar stelt. “There does come a time to pass the torch of leadership”, aldus Brewer. “After completing this term in office, I will be doing just that.” Brewer was in 2009 minister van de staat en volgde automatisch Janet Napolitano op als gouverneur toen Napolitano naar Washington vertrok om in het kabinet van president Obama minister van binnenlandse veiligheid te worden. Arizona is één van de weinige staten zonder plaatsvervangend gouverneur of vice-gouverneur. Lees meer hier.

Overwerken

De huidige regels voor het uitbetalen van overwerk zijn “wrong”, aldus president Obama afgelopen week. Obama tekende een wet die opnieuw moet gaan kijken naar hoe mensen die voor de overheid werken en meer dan 40 uur per week werken hun overwerk uitbetaald krijgen. “Overtime is a pretty simple idea. If you have to work more, you should get paid more”, aldus Obama. “Unfortunately today, millions of Americans aren’t getting the extra pay they deserve.” Lees meer hier.

Paus spreekt Congres toe

De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, John Boehner, heeft paus Franciscus uitgenodigd om het Congres toe te spreken. Boehner, die zelf katholiek is, zei in een verklaring dat de paus die uit Argentinië afkomstig is “to hail from the Americas.” Lees meer hier.

Werkloosheidsuitkeringen verlengen

Een groep van 10 senatoren heeft een akkoord gesloten om de werkloosheidsuitkeringen te verlengen met 5 maanden. Een onderhandelaar noemde het akkoord een “bipartisan breakthrough.” Vijf Republikeinse senatoren steunde het akkoord dat 10 miljard dollar kost dat zal worden aangenomen door de Senaat. Het is onzeker of het Huis van Afgevaardigden het akkoord zal goedkeuren. Lees meer hier.

Wie is er een sterkere leider?

De Amerikaanse bevolking heeft een positief beeld van Hillary Clinton’s persoonlijke karakter en dat is in de loop van de tijd alleen maar beter geworden. Volgens een peiling van CNN/ORC International zorgt dat er voor dat ze op het gebied zoals leiderschapskwaliteiten het beter doet dan president Obama. De peiling laat zien dat Clinton volgens de meeste Amerikanen leuk, eerlijk en bewonderswaardig is. Daarnaast zegt 64 procent dat Clinton goed genoeg is om een crisis te managen. En dat is 11 procent hoger dan Obama. Daarnaast zegt ook 64 procent dat Clinton een sterke en besluitvaardige leider is, 14 procent hoger dan president Obama. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Arizona, Hillary Clinton, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.