Kort Nieuws

Immigratie gebeurt uit liefde

Immigratie gebeurt uit liefde voor de familie, aldus Jeb Bush. De voormalige gouverneur van Florida en broer van voormalig president George W. Bush zei in een debat over immigratie hervorming dat men het niet meer moet hebben over illegale immigranten. Bush zei een interview dat mensen die naar Amerika komen dat doen om te zoeken naar kansen voor hun gezin en familie die ze niet hebben in hun land van oorsprong. “Yes, they broke the law, but it’s not a felony. It’s an act of love, it’s an act of commitment to your family”, aldus Bush tegenover Fox News. Lees meer hier.

Aantal onverzekerde Amerikanen daalt

Een nieuw onderzoek laat zien 15,6 procent van de Amerikanen geen ziektekostenverzekering heeft. Dat is het laagste percentage sinds 2008. Dit percentage is voor een groot gedeelte het gevolg van de Affordable Care Act, waardoor nu meer dan 7 miljoen mensen al een ziektekostenverzekering hebben. Volgens een peiling van Gallup is het huidige percentage 18 procent lager dan in het derde kwartaal van 2013. Dat is goed nieuws voor het Witte Huis, dat afgelopen week aangaf dat nu al 7,5 miljoen mensen voor zorg zijn verzekerd via Obamacare. Lees meer hier.

Clinton denkt na

De voormalige minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, zei afgelopen week dat ze denkt om mee te doen aan de presidentsverkiezingen in 2016. Maar voorlopig blijft het daarbij. “I am thinking about it”, aldus Clinton. “But I am going to continue to think about it for a while. I will think about it in the future sometime, but right now let’s think about what we have to do to continue building on our success”, aldus de voormalige minister, senator en First Lady. Lees meer hier.

Homofoob?

De voormalige gouverneur van Arkansas, Mike Huckabee, zei afgelopen tegen publiek in Iowa dat hij “not homophobic” is, maar zei dat hij gelooft dat het huwelijk tussen een man en een vrouw moet zijn “is being “on the right side of the Bible.” Huckabee, die ook dominee is, zei: “I’m not against anybody. I’m really not. I’m not a hater. I’m not homophobic. I honestly don’t care what people do personally in their individual lives”, aldus Huckabee in zijn toespraak bij de Iowa Faith and Freedom Coalition. Lees meer hier.

Sebelius treedt af

De minister van Volksgezondheid, Kathleen Sebelius, trad afgelopen week af. Sebelius kwam vorig jaar onder vuur te liggen toen er problemen waren met de Obamacare website. De website was soms niet bereikbaar en liep soms vast. Sebelius gaf voor het Congres toe dat ze er voor verantwoordelijk was en de Republikeinen riepen om haar aftreden. Maar nadat de problemen met de website verholpen waren sloten veel mensen een ziektekostenverzekering dat leidde dat meer dan 7 miljoen mensen nu verzekerd zijn voor zorgkosten. Dat is ook te danken aan Sebelius en haar ministerie. Maar de problemen met Obamacare zullen altijd aan Sebelius blijven kleven. Een medewerker van het Witte Huis zei dat Sebelius al in maart aan president Obama aangaf dat ze wilde aftreden, maar ze bleef tot dat de deadline voor het registeren voor Obamacare (31 maart) was verstreken. President Obama benoemde vervolgens Sylvia Burwell, hoofd van het Office of Management and Budget, om de plaats van Sebelius in te nemen. Lees meer hier.

Obama grapt over geboortebewijs

President Obama grapte afgelopen week over de controverse rond zijn geboortebewijs een aantal jaren geleden. Obama sprak tijdens de National Action Network en uitte felle kritiek op het feit dat sommige staten strenge wetten maken voor mensen om te mogen stemmen, waardoor sommige mensen meerdere vormen van identificatie bij zich moeten hebben. Veel Amerikanen hebben geen paspoort en zo kwam Obama te spreken over zijn geboorte certificaat. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Hillary Clinton, Immigratie, Mike Huckabee, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.