Kort Nieuws

Veteranen schandaal

De voorzitter van de veteranen commissie in het Huis van Afgevaardigden, de Republikeinse Jeff Miller, zei afgelopen week dat het antwoord van het Department of Veterans Affairs op vragen die hij had gesteld over de het ontbreken van goede gezondheidszorg voor veteranen “has been very weak and unacceptable.” Veteranen die zorg nodig hebben moeten daar te lang op wachten en komen daardoor op een wachtlijst en door dat ze te lang moeten wachten op een behandeling gaan ze letterlijk dood. Miller zei tegenover CNN dat het ministerie met meer informatie moet komen anders zal hij maatregelen tegen het departement nemen. “It baffles me that they have 30 individuals working full time on the subpoena and they can only get 201 emails”, aldus Miller. Het Witte Huis zit ondertussen met het schandaal in zijn maag en het zorgt er voor dat de leiderschapskwaliteiten van president Obama (weer) ter discussie staan. Had hij niet moeten weten dat het met de medische zorg voor veteranen zo slecht gesteld was? Lees meer hier.

Geen verschil

De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, John Boehner, zei afgelopen week dat er tussen de Tea Party en conservatieve Republikeinen geen verschil zit. Afgelopen week wonnen verschillende Republikeinse politici, waaronder Mitch McConnell, de primary van hun tegenstander die door de Tea Party werd gesteund. Boehner probeert met zijn uitspraak de verdeeldheid in zijn partij enigszins te camoufleren. “I think the tea party has brought great energy to our political process”, aldus Boehner. Maar de voorzitter van het Huis zal toch niet echt blij zijn met de Tea Party die er in ieder geval voor heeft gezorgd dat de Republikeinse partij nog rechtser is geworden en mensen als Rand Paul en Ted Cruz in de spotlight heeft gezet, met alle gevolgen van dien. Lees meer hier.

Het lot van immigratie hervorming

President Obama zei afgelopen week dat het aan het Congres ligt of er nieuwe immigratiewetgeving komt. Het Congres moet volgens Obama actie onder neme voor immigratie hervorming. De president voorspelde dat als de Democraten de tussentijdse verkiezingen niet winnen de immigratie hervorming er niet komt. “You have a President who is fighting for you in the White House. What you do not have right now is a Congress that can function.” Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie, Nieuws/Amerika/VS, Tea Party, Veteranen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.