Kort Nieuws

Amerikanen in gevaar

De senator van Florida, Marco Rubio, was afgelopen week de zoveelste Republikein die kritiek uitte over de vrijlating van de Amerikaanse militair Bowe Bergdahl door de Taliban in ruil voor 5 gevangenen die de Amerikaanse regering vast hield op Guantánamo Bay. Rubio zei tegenover CNN dat president Obama door de ruil goed te keuren “has endangered countless American men and women in uniform across the globe.” Lees meer hier.

Nieuwe Obamacare minister goedgekeurd

De Senaat keurde afgelopen week de benoeming van Sylvia Mathews Burwell als nieuwe minister van Volksgezondheid goed. Burwell moet het ministerie gaan leiden dat hevige kritiek heeft gekregen vanwege problemen met de Obamacare website. De Senaat stemde met 78 stemmen voor en 17 tegen. Burwell volgt Kathleen Sebelius op die aftrad na de problemen met het implementeren van de Affordable Care Act. Lees meer hier.

Ruilen

De Senator van Kentucky, Rand Paul, opperde afgelopen week cynisch een andere ruil voor de vrijlating van de Amerikaanse sergeant Bowe Bergdahl. Paul zei tijdens een bijeenkomst: “Mr. President, you love to trade people. Why don’t we set up a trade. But this time, instead of five Taliban, how ‘bout five Democrats”, aldus Paul tijdens de Republikeinse conventie in Fort Worth, Texas. “I’m thinking John Kerry, Hillary Clinton, Nancy Pelosi. Couldn’t we send them to Mexico?” De opmerking kwam hem op kritiek te staan van andere politici, die zijn uitspraak scherp veroordeelde. Lees meer hier.

6 steden

Zes Amerikaaanse steden hebben de Democratische partij laten weten dat ze de Democratische conventie in 2016 willen organiseren. Op de conventie wordt dan officieel de Democratische presidentskandidaat gekozen. De Democratic National Committee (DNC) maakte bekend dat de steden Birmingham, Alabama; Cleveland, Ohio, Columbus, Ohio, New York, New York, Philadelphia, Pennsylvania en Phoenix, Arizona zich hebben gemeld. “We’re thrilled with all the fantastic options that we have going into the next cycle”, aldus voorzitter van de  DNC, Debbie Wasserman Schultz in een persbericht. Het lijkt voor de hand te liggen dat de DNC een stad kiest die ligt een staat die de Democraten doorgaans winnen. Het zou mooi zijn als New York wordt gekozen. De conventie zal dan plaats vinden in Brooklyn. Aangezien dit de thuisstad van Hillary Clinton is zou dit mooi zijn. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Democraten/Democratische partij/DNC, Marco Rubio, Nieuws/Amerika/VS, Rand Paul en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.