Kort Nieuws

Vrouwelijke president

Als het aan Michelle Obama ligt komt er zo snel mogelijk een vrouwelijke president. De First Lady zei dat ze “definitely” niet zelf de p[politiek in gaat als ze samen met haar man het in 2017 het Witte Huis heeft verlaten, maar ze zei wel dat Amerika waarschijnlijk niet ver verwijderd is van de eerste vrouwelijke president. “But, a woman president should happen as soon as possible. And I think this country is ready”, aldus Obama. Lees meer hier.

Boehner start rechtszaak tegen Obama

De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, John Boehner, zei afgelopen week tegenover journalisten dat hij van plan is om een rechtszaak tegen president Obama aan te spannen vanwege de zogenoemde gebruik van zijn ‘executive action.’ “I am”, aldus Boehner. “You know the constitution makes it clear that the president’s job is to faithfully execute the laws and in my view the President has not faithfully executed the laws”, aldus de voorzitter van het Huis. Het Hooggerechtshof oordeelde afgelopen week dat president Obama te ver is gegaan met zijn bevoegdheden. Hij had zijn ‘executive power’ niet mogen gebruiken om mensen te benoemen en aan te stellen zonder toestemming van het Congres. Obama deed dit omdat het Congres benoemingen van hem blokkeerde een hij niet op de trage reactie van het Congres wilde wachten. Veel zal de rechtszaak niet uitmaken. Boehner en de Republikeinen kunnen zich beter met zaken bezighouden waar de gemiddelde Amerikaan met te maken heeft, zoals werkloosheid, gezondheidszorg, en infrastructuur. Maar in plaats om daar wetten voor aan te nemen zijn de Republikeinen vooral bezig om president Obama te dwarsbomen. Lees meer hier.

Dallas of Cleveland?

De Republikeinse partij, de RNC, maakte afgelopen week bekend dat Cleveland, Ohio en Dallas, Texas, de twee overige steden zijn nog in de race zijn om de Republikeinse conventie van 2016 te organiseren. Eén van de twee steden zal winnen. De twee overige steden die in de race waren, Denver, Colorado en Kansas City, Kansas, maken geen kans meer. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in John Boehner, Michelle Obama/First Lady, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.