Enge spotjes

Ebola, de terreur van IS, het beleid van president Obama. Het zijn de onderwerpen die vooral de Republikeinen in hun campagne spotjes gebruiken om de kiezer te overtuigen om vooral op hen te stemmen op 4 november. Het draait allemaal om angst voor deze onderwerpen.

De Republikeinen zaaien met hun spotjes angst en wakkeren onrust aan onder de Amerikaanse kiezer. In Amerika zou een ebola epidemie op de loer liggen, terwijl er slechts enkele besmettingsgevallen zijn. De opkomst van IS zou zijn onderschat en via de grens komen jihadisten van IS het land binnen. En dit alles is de schuld van president Obama. Daarnaast voert Obama een falend beleid en worden zaken in de doofpot gestopt.

De Democraten hebben het moeilijk om dit allemaal te weer leggen en hebben moeite om hun boodschap over te brengen, De Democratische kandidaten keren zich massaal van Obama af, maar onderwerpen als de economie, verhoging van het minimumloon en de gezondheidszorg zijn onderwerpen waar de Democraten op moeten scoren, maar zijn wel onderwerpen van het beleid van president Obama. De Republikeinen gebruiken elk argument waarom je op een Democratische kandidaat zou stemmen tegen de kandidaat.

Ook de media zijn schuldig aan het zaaien van angst over onder andere ebola. De politieke website POLITICO maakte een korte compilatie van de engste campagne spotjes en de angst die er wordt gezaaid. Het is een goed voorbeeld van het fenomeen framing.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Democraten/Democratische partij/DNC, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.