Ongerust

Nervositeit binnen Republikeinse partij

De Republikeinse partij zit met de Republikeinse presidentiële kandidaat Donald Trump in haar maag. Men is op zijn zachts gezegd ongerust over hoe Donald Trump alle aandacht naar zich toe trekt en de ene naar de andere controversiële uitspraak doet. De partij ziet met lede ogen aan hoe hij de partij en de koers van de Republikeinse partij kaapt. Men denkt dat Trump grote schade aan de partij toebrengt en dat de kans dat men de verkiezingen volgend jaar wint daar door wordt verkleint.

Na dat Trump eerder al Mexicanen, Aziaten, vooral Chinezen en vrouwen beledigden riep Trump onlangs, na de schietpartij in San Bernardino, dat alle moslims niet meer welkom zijn in Amerika. Hij wil moslims niet meer tot Amerika toelaten, Dit is de zoveelste controversiële uitspraak die voor nervositeit zorgt bij het Republikeinse establishment. Verschillende Republikeinse politici waren er snel bij om te zeggen dat ze het plan van Trump absurd vinden. De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Paul Ryan, gaf aan dat dit niet is waar de Republikeinse partij voor staat.

Uit een recente peiling blijkt dat 68 procent Trump wel zou steunen, wat niet zegt dat ze ook daadwerkelijk op hem zouden stemmen, maar het geeft wel de populariteit van hem aan. Ook in andere landelijke peilingen gaat hij ruim aan kop. Waarom is Trump zo populair? De reden is simpel. In tegenstelling tot andere kandidaten, als Ted Cruz, Rand Paul en Jeb Bush is hij geen politicus. Hij heeft niets met politieke correctheid en zegt gewoon wat hij denkt. Hij vertoont een grote gelijkenis met Geert Wilders die ook zegt wat hij denkt en ze zijn allebei populisten. Het grote verschil is dat niemand meer met Geert Wilders wil samenwerken en Trump, hoewel veel mensen het betwijfelen, zo maar de Republikeinse nominatie kan winnen.

Wat ook voor ongerustheid zorgt bij de Republikeinen is de kans dat Donald Trump mee doet als een onafhankelijke kandidaat. Volgens Trump wordt hij niet altijd met respect behandelt en als het establishment hem blijft dwarsbomen denkt hij er over om de Republikeinse partij te verlaten. Hij heeft de zogenoemde pledge getekend, maar volgens Trump werkt dat twee kanten op. Als Trump de partij verlaat zou dat een ramp zijn. Als dat gebeurt, is de kans uiterst klein dat de Republikeinen het Witte Huis winnen. Als Trump als onafhankelijke kandidaat meedoet, is hij een ‘Ross Perot on Steroids’, aldus politieke website POLITICO in een artikel. Ross Perot was een zakenman die in 1992 en 1996 als onafhankelijke kandidaat meedeed aan de presidentsverkiezingen.

Politieke commentatoren en analisten denken dat Ted Cruz een grote kans maakt om de nominatie te winnen. Hij heeft achter gesloten deuren Trump al aangevallen en wordt als Trump-light bestempelt. Hij is de gematigde variant van Trump. Zelfs de mensen in Hillaryland gaan er vanuit dat hij de nominatie gaat winnen. We moeten afwachten. Het is in ieder geval wachten tot de volgende uitspraak van Trump die tot ophef leidt.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump/President Trump, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Vuurwapens, Wapenwetgeving en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.