Grote winst voor Clinton in South Carolina

Hilary Clinton wint, zoals verwacht, de voorverkiezing in South Carolina. Clinton won met een ruime voorsprong van Bernie Sanders. Er werd winst voor Clinton voorspeld omdat in South Carolina veel zwarte kiezers wonen en die zouden op Clinton stemmen. Die voorspelling kwam uit. Maar liefst 86 procent van de zwarte kiezers stemde op Clinton tegenover 16 procent voor Sanders.

Clinton won met 74 procent van de stemmen ruim van Sanders. Clinton heeft nu het clinton close upmomentum met deze grote winst en dat is goed voor Super Tuesday. In veel zuidelijke staten, waar veel zwarte kiezers wonen, kan Clinton daar een grote slag slaan. Ze ligt in de peilingen in Georgia, Tennessee en Texas ruim voor op Sanders. De senator van Vermont gaf na zijn verlies in South Carolina aan niet te stoppen, maar zal op Super Tuesday naast zijn thuisstaat toch nog andere staten moeten winnen wil hij kans maken om de nominatie te winnen.

In haar overwinningstoespraak zei Clinton: “Tomorrow, this campaign goes national.” Vervolgens gaf Clinton nog een sneer naar de slogan van de campagne van Donald Trump: “Make America Great Again.” Hillary zei: ”We don’t need to make America great again. America never stopped being great. But we do need to make America whole again.” Met deze uitspraak is duidelijk dat Hillary zich nu richt op de frontrunner bij de Republikeinen en verwacht op Super Tuesday met Sanders af te rekenen. “Instead of building walls, we need to be tearing down barriers. We need to show that we really are all in this together”, aldus Clinton.

Ondanks de winst voor Clinton zijn er nog wel problemen voor de Democraten. De opkomst was laag, in tegenstelling tot bij de Republikeinen waar de opkomst, mede doordat Trump mee doet, hoog is. De Republikeinen hadden in de vorige staten een relatief hogere opkomst dan de Democraten en dat is geen goed nieuws voor de Democraten in november.

Maar eerst wacht Super Tuesday. In alle peilingen ligt Clinton voor op Sanders en kan zij haar grote slag slaan en zeker zijn van de Democratische nominatie.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Bernie Sanders, Democraten/Democratische partij/DNC, Hillary Clinton, Nieuws/Amerika/VS, Super Tuesday en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.