Trump blijft winnen

Donald Trump won de voorverkiezingen in Michigan en Mississippi en de caucus in Hawaï. Trump verloor de caucus in Idaho van Ted Cruz. Hij eindige daar overigens wel als tweede.

Trump blijft dus maar winnen. Hij wint niet alleen in het zuiden, waar hij na Mississippi ook al Alabama. Georgia en Louisiana won, maar doet het dus ook goed in het noorden waar hij Michigan won. John Kasich die hoopte goed te scoren in Michigan, wat grenst aan Ohio waar hij gouverneur is, eindigde als derde achter Trump en Cruz. Kasich, die zich presenteert als het redelijke alternatief, werd niet door de kiezer beloont.

Trump gaf zijn overwinningsspeech op zijn golfclub in Jupiter, Florida.

Voor Marco Rubio was het weer een zware dag. Hij wist weer geen staat te winnen en in Michigan haalde hij niet eens de 10 procent en kreeg dus helemaal geen gedelegeerden. De kans dat Rubio, als alternatief voor Trump en Cruz, de nominatie wint wordt steeds kleiner en de achterstand op Trump en Cruz wordt groter.

Bij Democraten waren er maar twee voorverkiezingen. In Mississippi won Hillary Clinton met overmacht van Bernie Sanders. Ze kreeg 82 procent van de stemmen. In Michigan lagen Clinton en Sanders nek-aan-nek en trok Sanders aan het langste eind. Sanders had vol op Michigan ingezet en hoewel het verlies van Clinton maar klein was is toch een teken aan de wand. Het lukt haar niet om de zogenoemde blue collar workers van Sanders af te snoepen. Sanders won eerder al Maine. Sanders kreeg in Michigan 50 procent van de stemmen en Clinton 48 procent.

Clinton zei in haar overwinningsspeech: “I wanna knock down every barrier.”

De volgende belangrijke datum is 15 maart. Het wordt do or die voor Marco Rubio in Florida en voor John Kasich in Ohio. Verder ook voorverkiezingen n Illinois en Missouri.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Bernie Sanders, Donald Trump/President Trump, Hillary Clinton, Marco Rubio, Michigan, Mississippi, Nieuws/Amerika/VS, Ted Cruz en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.