Clinton en Trump bouwen voorsprong uit

Hillary Clinton en Donald Trump wonnen allebei de voorverkiezingen in Arizona. Bij de Republikeinen was Arizona een winner take all staat en won Trump dus alle 58 gedelegeerden. Hillary Clinton versloeg Bernie Sanders met ruime cijfers in Arizona. Clinton kreeg 58 procent van de stemmen en Sanders kreeg 40 procent van de stemmen.

Bernie Sanders won wel de caucuses in Idaho en Utah. In de caucuses doet Sanders het beter dan Clinton. Ondanks het verlies van Clinton in Idaho en Utah bouwt zij haar voorsprong uit. Arizona was de hoofdprijs. Clinton heeft nu 1681 gedelegeerden, terwijl Sanders er slechts 927 heeft.

Hillary Clinton noemde in haar overwinningstoespraak Donald Trump en Ted Cruz. Ze beschuldigde hen van “leaders who incite more fear.” Clinton zei: “In the face of terror, America doesn’t panic, we don’t build walls or turn our back on our allies!”

Trump won Arizona, maar verloor Utah waar Cruz won. Cruz haalde 69 procent van de stemmen en kreeg daar door alle gedelegeerden, 40 in totaal. Trump verloor dan wel ruim van Cruz in Utah, maar door zijn winst in Arizona bouwt hij zijn voorsprong op Cruz uit. John Kasich kwam gisteren niet in het stuk voor. Hij haalde in Arizona net de 10 procent.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Arizona, Bernie Sanders, Donald Trump/President Trump, Hillary Clinton, Idaho, Nieuws/Amerika/VS, Ted Cruz, Utah en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.