Sanders wint caucuses

Bernie Sanders is de winnaar van de caucuses die plaats vonden in Alaska, Washington en Hawaï. De Democraten hielden de caucuses in deze staten. De Republikeinen hebben in Alaska en Hawaï al eerder gehouden.

Sanders won de caucuses met overmacht van Hillary Clinton. In Alaska kreeg Sanders maar liefst 81 procent van de stemmen, tegenover 18 procent voor Clinton in Washington haalde Sanders 72 procent van de stemmen en in Hawaï haalde de senator van Vermont 69 procent van de stemmen.

Sanders doet bij caucuses beter dan Clinton. Zo won Sanders eerder al de caucuses in Nebraska en Minnesota. Clinton doet het beter bij de primaries. Ze won onlangs Arizona, maar verloor de caucuses in Utah en Idaho van Sanders.

Bernie Sanders zei in zijn overwinningsspeech dat “we have, with your support, a path to victory.” Hij heeft nu weer het momentum.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Alaska, Bernie Sanders, Democraten/Democratische partij/DNC, Hawaii, Hillary Clinton, Nieuws/Amerika/VS, Washington en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.