Clinton en Trump winnen New York

Hillary Clinton en Donald Trump zijn de winnaars van de voorverkiezing in New York. Clinton versloeg Bernie Sanders en haalde 58 procent van de stemmen. Sanders kreeg 42 procent van de stemmen. Donald Trump behaalde een grote overwinning op zijn rivaal Ted Cruz. Cruz eindigde in New York zelfs achter John Kasich. Trump haalde meer dan 60 procent van de stemmen waardoor hij bijna alle gedelegeerden krijgt.

Voor Clinton was winst in New York, de staat waar voor ze 8 jaar in de Senaat zat, belangrijk. Clinton kan 175 gedelegeerden aan haar totaal toevoegen. Sanders krijgt 106 gedelegeerden en loopt daar door weer een beetje in Clinton, maar zal Clinton niet in hallen. Als Clinton in onder andere Pennsylvania, Rhode Island, Delaware en Maryland wint dan is de nominatie binnen hand bereik.

Clinton zei in haar speech dat er “there’s no place like home”, omdat ze New York als haar thuis ziet.

Donald Trump is ook blij met de winst in New York op zijn rivaal. Cruz kon geen potten breken in New York. Cruz richt zich liever op andere staten en bereid zich voor op en contested convention met Trump. Daarom is hij druk bezig om gedelegeerden over te halen op hem te stemmen. Cruz slaagt daar beter in dan Trump. Trump gaat er van uit dat als hij de meeste gedelegeerden krijgt hij als winnaar uit de conventie kan komen en zal een eventuele andere kandidaat niet accepteren. Hij zal dan waarschijnlijk als onafhankelijke kandidaat verder gaan en zijn aanhang oproepen de Republikeinse presidentskandidaat te boycotten.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Bernie Sanders, Democraten/Democratische partij/DNC, Donald Trump/President Trump, Hillary Clinton, New York, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Ted Cruz en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.